F1: A mai Fernando Alonso az ideális csapattárs – Damon Hill

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.08.12. 09:23
null
Fernando Alonso a Hungaroringen bizonyította, milyen jó csapatjátékos (Fotó: AFP)
Az 1996-ban Formula–1-es világbajnokságot nyerő Damon Hill szerint 2021-ben Fernando Alonso az ideális csapattárs az F1-ben.

Hillt F1-es rajongók kérdezhették, és több kérdést is kapott arról, ki milyen csapattárs lehet. Alonso a Magyar Nagydíjon hosszú körökön át csatázott Lewis Hamiltonnal, így gondoskodott arról, hogy az élen haladó csapattársát, Esteban Ocont ne érhesse utol a világbajnoki címvédő. A versenyt követően Alonso a bokszutcában a levegőbe emelte Ocont, közösen örültek a sikernek.

Hill ezt látva is gondolja úgy, hogy Alonso az ideális csapattárs.

„Ha most választhatnék csapattársat, Alonsóra szavaznék. Nem csoda, hogy a Hungaroringen Ocon magasztalta őt – mondta Hill. – Ugyanakkor Alonso fiatalon, amikor még sokkal jobban fűtötte a nyerési vágy, önzőbb volt, biztosan nem volt ennyire könnyű vele dolgozni. Ám mindenki fejlődik, értettebbé válik, a mai Alonso mindenképpen ott van a legjobb csapattársak listáján.”

A pályafutása során Alain Prost, Ayrton Senna, Nigel Mansell és Jacques Villeneuve csapattársaként is versenyző Hillt arról is kérdezték, milyen lenne Hamiltonnal egy csapatban.

„Nagyszerű csapattársaim voltak, egyikükkel szemben sem vallottam kudarcot. Michael Schumacherrel is megvívtam a csatáimat hasonló képességű autóban, le is győztem. Arra nem kapok lehetőséget, hogy Lewis ellen próbára tegyem magam, de úgy gondolom, rendszeresen elverne. Ha ma versenyeznék, természetesen azt szeretném, hogy csapattársak legyünk, mert így mérheted össze megad a legjobbakkal” – mondta Hill.

Damon Hill és Lewis Hamilton 2018-ban (Fotó: AFP)
Damon Hill és Lewis Hamilton 2018-ban (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik