F1: a folyton panaszkodó Hamilton rajongója odaszúrt a hollandoknak

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 15:08
Hazai közönség előtt aratott győzelmet Max Verstappen a Holland Nagydíjon. A Red Bull versenyzőjének honfitársai az egész hétvégén gondoskodtak a hangulatról Zandvoortban, és még azon sem sértődtek meg túlságosan, amikor Lewis Hamilton egyik rajongója az égen üzent nekik. Sebastian Vettel elárulta, hogy mi hiányzik majd neki a leginkább a visszavonuló Kimi Räikkönennel kapcsolatban, majd átvállalta a holland pályabírók munkáját. Íme, az F1-legek a zandvoorti versenyhétvégéről!

„MI HIÁNYZIK MAJD A LEGJOBBAN RÄIKKÖNENBEN?” Nagy bejelentéssel érkezett a 2007-es világbajnok Zandvoortba, ugyanis felfedte, hogy az idény végén búcsút int a Formula–1-nek. A hollandiai forduló elején természetesen ez volt a legfőbb beszédtéma a paddockban, és a többi versenyző sem úszhatta meg a Räikkönennel kapcsolatos kérdéseket. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo például elárulta, hogy a finn versenyző (sokszor kínos) hallgatása mindenképp hiányozni fog. Erről egyébként Lewis Hamiltonnak is lehetnek emlékei. „MI HIÁNYZIK MAJD A LEGJOBBAN RÄIKKÖNENBEN?” Nagy bejelentéssel érkezett a 2007-es világbajnok Zandvoortba, ugyanis felfedte, hogy az idény végén búcsút int a Formula–1-nek. A hollandiai forduló elején természetesen ez volt a legfőbb beszédtéma a paddockban, és a többi versenyző sem úszhatta meg a Räikkönennel kapcsolatos kérdéseket. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo például elárulta, hogy a finn versenyző (sokszor kínos) hallgatása mindenképp hiányozni fog. Erről egyébként Lewis Hamiltonnak is lehetnek emlékei.

HAMILTON RAJONGÓJA VISSZAVÁGOTT A HOLLANDOKNAK. Hatalmas támogatást kapott a hazai versenyhétvégéjén Max Verstappen a több tízezer holland szurkolótól, akik narancssárgába borították a zandvoorti pálya lelátóit. Verstappen világbajnoki riválisának egyik rajongója azonban 1800 eurót, azaz közel 625 ezer forintot sem sajnált arra, hogy egy repülőgép által húzott feliraton tudassa, ki is a legjobb és a legsikeresebb versenyző a mezőnyben.

VETTEL-PÁLYABÍRÓ ÚJABB BEVETÉSE. Kissé furcsán indult a zandvoorti hétvége, és egy idő után kezdtük azt hinni, hogy fél óra sem mehet le a piros zászló lengetése nélkül ezen a pályán. Az első szabadedzésen például amiatt veszített sok időt a mezőny, mert Vettel alatt megált az Aston Martin a bokszutcából kijövet. A négyszeres világbajnok mellesleg maga kezdte el ellátni az autójának mentésével kapcsolatos tennivalókat.

NEM SOKAT KELLETT VÁRNI AZ ELSŐ PANASZRA. Alig öt körrel a rajtot követően Hamilton máris azt jelezte a mérnökének, hogy elfogytak az abroncsai. Igaz, az utóbbi évek tapasztalati alapján sokan már csak mosolyogva legyintenek, amikor a hétszeres világbajnok szájából elhangzik ez a mondat.


MÉGISCSAK LEHET ELŐZNI ZANDVOORTBAN. Sergio Pérez számára nem sikerült túl jól a hollandiai időmérő, majd több elemet is cseréltek az autójában, így csak az utolsó rajthelyről kezdhette meg a futamot. Bár az első körökben egy túl nagy fékezés miatt egy plusz kerékcserét is be kellett iktatni a Red Bullnál, Pérez végül a négy pontot érő nyolcadik helyig kűzdötte fel magát a mezőny végéről.


ÚJABB JEL BOTTAS TÁVOZÁSÁRA? A világbajnoki címért folytatott csatának ebben a szakaszában, amikor már minden egyes pont számít, a Mercedesnél nem szerették volna, ha valaki pontot rabol Hamiltontól – főleg, ha az éppen a csapattársa. Ezért arra kérték a futam hajrájában igen jó körön lévő Valtteri Bottast, hogy vegyen vissza a tempóból, ám egészen az utolsó körig úgy tűnt, hogy a finn mégis elhappolja a leggyorsabb körért járó egységet Hamilton elől.

Azóta biztossá vált, hogy Bottas az idény végén távozik a Mercedestől, és 2022-től az Alfa Romeót erősíti. A bejelentésről bővebben itt olvashatnak!

KÖNNYŰ VOLT MEGMONDANI, KI NYERTE A FUTAMOT. A holland szurkolók már péntek reggeltől gondoskodtak az egyedülálló légkörről Zandvoortban, de a hangulat természetesen akkor vált a legjobbá, amikor vasárnap Verstappen megnyerte a versenyt. A narancssárgaszínű füst pedig a holland mögött célba érő versenyzők (köztük Fernando Alonso) számára is egyértelművé tette, hogy kit intett le az első helyen a kockás zászló.

HOLLAND NAGYDÍJ, A VERSENY VÉGEREDMÉNYE
1.Max Verstappen
holland
Red Bull-Honda
2. Lewis Hamilton brit Mercedes 20.932 mp h.
3. Valtteri Bottas finn Mercedes 56.460 mp h.
4. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Honda 1 kör h.
5. Charles Leclerc monacói Ferrari 1 kör h.
6. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1 kör h.
7. Carlos Sainz spanyol Ferrari 1 kör h.
8. Sergio Pérez mexikói Red Bull-Honda 1 kör h.
9. Esteban Ocon francia Alpine-Renault 1 kör h.
10. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 1 kör h.
11. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 1 kör h.
12. Lance Stroll kanadai Aston Martin-Mercedes 2 kör h.
13. Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 2 kör h.
14. Antonio Giovinazzi olasz Alfa Romeo-Ferrari 2 kör h.
15. Robert Kubica lengyel Alfa Romeo-Ferrari 2 kör h.
16. Nicholas Latifi kanadai Williams-Mercedes 2 kör h.
17. George Russell brit Williams-Mercedes 3 kör h.
18. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 3 kör h.
FELADTÁK megtett körök kiesés oka
Cunoda Juki japán AlphaTauri-Honda 48 feladta
Nyikita Mazepin orosz Haas-Ferrari 41 feladta
A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1.Max Verstappen
7
10
124
224.5
2. Lewis Hamilton 4 10 12 4
221.5
3.Valtteri Bottas
-78
3123
4. Lando Norris - 3 11 - 114
5. Sergio Pérez 1 2 9
- 108
6.
Charles Leclerc
-110-92
7. Carlos Sainz Jr. - 2 11 - 89.5
8.Pierre Gasly
- 1
8- 66
9.Daniel Ricciardo
-
-
9
-
56
10.
Fernando Alonso
--9
46
11. Esteban Ocon 1 1 8 - 44
12. Sebastian Vettel - 1 4
- 35
13. Cunoda Juki - - 5 - 18
14. Lance Stroll - - 6 - 18
15.George Russell
-
1
2-13
16. Nicholas Latifi - - 2
- 7
17. Kimi Räikkönen - - 2 - 2
18. Antonio Giovinazzi - - 1 - 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Mercedes 344.5
2. Red Bull-Honda 332.5
3. Ferrari 181.5
4. McLaren-Mercedes 170
5. Alpine-Renault 90
6. AlphaTauri-Honda 84
7. Aston Martin-Mercedes 53
8. Williams-Mercedes 20
9. Alfa Romeo-Ferrari 3
10.Haas-Ferrari0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik