F1: A Ferrari célja jelenleg maximum a dobogó lehet - Alonso

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 17:31
Fernando Alonsóval, a Ferrari Formula–1-es pilótájával a Sky Sports készített interjút az Ausztrál Nagydíjon elért második helye után. A spanyol versenyző szerint az autó jelenlegi teljesítményét nézve hatalmas meglepetés lenne, ha a maranellói istálló futamot tudna nyerni az első pár hétvégén, így egyelőre csak a dobogós helyezések begyűjtése lehet a csapat célja.

„Ha őszinte akarok lenni, nagyon meglepődnék, ha nyerni tudnánk az első pár verseny valamelyikén. Természetesen nagyon örülnénk a győzelemnek, de ahhoz szélsőséges körülményekre lenne szükségünk, pont úgy mint tavaly Malajziában, egyébként jelenleg maximum a dobogó elérése lehet a célunk" – nyilatkozta a spanyol versenyző a Sky Sports riporterének.

A Ferrari az év elején a 2012-es eredmények megismétlését tűzte ki minimálisan teljesítendő célnak. Mint ismert, Alonso az előző szezonban három győzelmet, és összesen tizenhárom dobogós helyet szerzett, ezzel második helyen végzett a pilóták pontversenyében, amit szerinte nem lesz egyszerű felülmúlni.

„Nehéz lesz, de meg kell ismételnünk a tavalyi eredményeinket, és minden versenyen a maximumot kell kihoznunk az autóból. Nem volt szerencsések sem Spában, sem Szuzukában, tanulnunk kell a hibáinkból, és fejlődnünk kell. Ha nem indulnánk minden versenyen a hatodik-nyolcadik helyről, vagy ha el tudnánk kerülni az első kanyarok ütközéseit, jobbak lehetnénk. Van miben fejlődnünk."

A harmincegy éves pilóta az interjúban elmondta, hogy az idény előtti célkitűzések ellenére továbbra is csak a vb-cím megszerzése lebeg a szeme előtt, különösen annak fényében, hogy utoljára hét éve, a 2006-os szezonban nyert vb-címet a Renault-val.

„Negyedik évemet kezdtem meg a Ferrarinál idén. Az előző három szezonból kettőben sikerült a bajnoki címért harcolnom az utolsó pillanatig, de mindkét alkalommal a második helyen végeztem, idén ezen változtatni akarok" – zárta az interjút Alonso.

A spanyol versenyzőnek legközelebb a hétvégi Malajziai Nagydíjon lesz lehetősége bizonyítani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik