Édesapjával közös mogyoródi élményeiről mesélt Mick Schumacher az NS-nek

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 14:31
null
Mick Schumacher gyerekkorában járt először a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
Mick Schumacher 12-13 éves korában járt először Magyarországon, ahol nemcsak megnézte édesapja utolsó mogyoródi futamait, de még a Mercedes mérnöki értekezleteire is beülhetett.

 

Legendás édesapja, Michael Schumacher miatt a tavalyi bemutatkozás óta hazánkban is kiemelt figyelem övezi Mick Schumacher F1-es pályafutását, sőt, az ifjú német már junior-pályafutása során is megtöltött néhány lelátót a Hungaroringen. Először 2017-ben versenyzett nálunk a Formula–3 mezőnyével, amikor a magyar rajongók ezrével jöttek neki szurkolni, és az aláírásosztásnál is hosszú sorokban kígyóztak. A Haas 23 éves versenyzőjét arra kértük, idézze fel első magyarországi élményeit, amikor édesapját figyelve még csak álmodozhatott róla, hogy egyszer ő is a nyomdokaiba lép.

„Először 2011, 2012 körül jártam itt nagydíjon, és emlékszem, megkértem édesapám akkori fizioterapeutáját, menjünk ki a mogyoródi csúszdaparkba, hogy nézzük onnan az eseményeket, mert nagyon jól rá lehetett látni a pályán haladó autókra – mondta Mick Schumacher a Hungaroringen a Nemzeti Sport kérdésére. – Ezen kívül egész sok értekezletre beülhettem édesapámmal a Mercedeshez, és bele is hallgathattam a mérnökökkel folytatott beszélgetéseibe. Én magam először az F3-as mezőnnyel versenyeztem itt, és úgy emlékszem, később dobogóra is állhattam, szóval sok kellemes élmény fűz ehhez a pályához és Magyarországhoz. Mindig izgalmas idejönni.”

Mick Schumacher tavaly nálunk érte el a legjobb eredményét a 12. hellyel. A Haas-istálló előzetesében a mogyoródi pályáról is szót ejtett: „A Hungaroring egész rövid pálya, így sok körből és sok kanyarból áll a verseny, tehát nagyon kevés lehetőség van pihenni rajta – ez azt jelenti, hogy a koncentrációt folyamatosan fenn kell tartani. Nagyon élveztem rajta a vezetést már az F3-ban és az F2-ben is, és arra számítok, idén is erős teljesítményt nyújtunk. Tavaly egész jók voltunk itt, kényelmesen éreztem magam az autóban, szerintem a pálya most is feküdni fog a kocsinknak.”

A német tehetségnek ugyanakkor nem csupán a rövid, hanem a hosszú távú terveivel is foglalkoznia kell, egyelőre ugyanis nincs aláírt szerződése a következő idényre, de időközben több lehetőség nyílt előtte. A Ferrari tehetségkutatójának növendéke szíve nyilvánvalóan a maranellóiak felé húz, ott azonban 2024 végéig biztosan nem lesz üresedés, vagyis lehet, hogy további fejlődése érdekében el kell hagynia az olaszok kötelékét. Sebastian Vettel visszavonulásával az Aston Martin megfelelő célpont lehet, pláne úgy, hogy honfitársa is mellette lobbizik, Mick Schumacher azonban egyelőre nem döntött a részleteket illetően:

„Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy a Haasszal jó eredményeket érjek el idén, és ami az Aston Martint illeti, soha ne mondd, hogy soha. A Stroll családot nagyon régóta ismerem, mindig is jó volt közöttünk a viszony, és gokartos koromban mindig gondomat viselték. A Ferrarinál viszont már nincs hely, szóval majd meglátjuk, hogy alakul a jövő. Ha úgy érezzük, hogy ebben a témában meg kell osztanunk egy hírt a nyilvánossággal, a megfelelő pillanatban meg is tesszük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik