Nagy-Britanniában találták meg Gerhard Berger 29 éve ellopott Ferrariját

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 13:43
Gerhard Berger (Fotó: Getty Images, archív)
Londonban találták meg Gerhard Berger volt Formula–1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott Ferrariját.

Az osztrák expilóta Ferrari F512M típusú személyautóját 1995 áprilisában, a San Marinó-i Nagydíj első időmérő edzése után lopták el ismeretlen tettesek Gerhard Berger imolai szállodájának parkolójából, a Ferrari-istálló akkori másik versenyzője, Jean Alesi ugyancsak Ferrari típusú autójával együtt.

A Scotland Yard hétfőn bejelentette, hogy Berger Ferrariját az autókhoz kapcsolódó szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya Nagy-Britanniában megtalálta.

A beszámoló szerint a londoni rendőrség januárban értesítést kapott a Ferrari autógyártól arról, hogy egy amerikai vásárló tavaly egy brit közvetítő révén kívánt megvásárolni egy Ferrari személyautót, ám a cég vizsgálatai kiderítették, hogy lopott kocsiról van szó.

A Scotland Yard ilyen ügyekre szakosodott részlege kiterjedt vizsgálatot indított, amelyből kiderült, hogy Berger ellopott autójáról van szó. Az ügyosztály kiderítette azt is, hogy a kocsit a 29 évvel ezelőtti lopás után nem sokkal Japánba szállítottak, és onnan érkezett 2023 végén Nagy-Britanniába.

Az ügyosztály négynapi vizsgálattal feltárta a kocsi múltját, és a Scotland Yard ezután lefoglalta a járművet, megakadályozva elszállítását Nagy-Britanniából – áll a londoni rendőrség hétfői beszámolójában.

A vizsgálatot vezető nyomozó, Mike Pilbeam közölte: szakértői becslések szerint a kocsi értéke megközelíti a 350 ezer fontot (162 millió forint).

Hozzátette: az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, de a vizsgálat folytatódik.

Pilbeam közölte azt is, hogy Alesi ellopott Ferrarija továbbra sem került elő.

A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában hangsúlyozta: az autókra szakosodott szervezett bűnözés felderítésével foglalkozó ügyosztálya egyedül tavaly 418 járművet talált meg; ezek együttes értéke 31 millió font (14.3 milliárd forint) volt.

Az ügyosztálya által 2023-ban megtalált nagy értékű járművek közül 326-ot szervezett bűnözői csoportoktól foglaltak le, és ezek összértéke 21 millió font (9.7 milliárd forint) volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik