F1: A Racing Point már nyert volna Vettellel – Berger

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 13:30
null
Vettel visszatér a győztesek útjára az Aston Martinnal? (Fotó: AFP)
A Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatos találgatások az egész eddigi idényt végigkísérték, a Toszkán Nagydíj előtt azonban biztossá vált, a német marad az F1-ben. A korábbi Formula–1-es versenyző, Gerhard Berger úgy véli, az Aston Martinnal történő együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz, sőt, szerinte a csapat már idén is nyert volna, ha a német náluk van. 

 

 

1. TOSZKÁN NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:17.879
2. szabadedzés: 15.00–16.30
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
A verseny (59 kör, 309.497 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 27., 13.10Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 11., 14.10 Eifel Nagydíj, Nürburgring
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao

Mint beszámoltunk róla, a 2021-ben Aston Martinná alakuló Racing Point csütörtök reggel megerősítette, hogy Sebastian Vettelt szerződtette az elküldött Sergio Pérez helyére. A többéves kontraktust aláíró német a bejelentést követően bevallotta, közel állt a visszavonuláshoz, azonban miután eldöntötte, hogy marad, ezt a lehetőséget látta a legjobbnak. A négyszeres világbajnok maradását többek között a címvédő Lewis Hamilton is üdvözölte, s Gerhard Berger is úgy véli, mindkét fél számára kedvező lesz az együttműködés.

Nagyon örülök annak, hogy Sebastian úgy döntött, hogy még nem hagyja abba a versenyzést. Ő nem olyasvalaki, aki csak azért visszavonulna, mert tudja, nem tud bajnokságot nyerni, hiszen 2021-ben nem lesz erre esélye az Aston Martinnal. A Mercedesnek és talán a Red Bullnak lesz, mindketten nagyon erősek. Ugyanakkor az Aston Martin az egyik legnagyobb név az autóiparban. Legendás márka. És Vettellel sokat nyerhet, hiszen ő remek képességekkel rendelkező versenyző, akit nem szabad alábecsülni, és úgy gondolom, sok sikert fog elérni a csapattal. A Racing Pointnak már lenne győzelme a jelenlegi autóval, ha ott lenne" – jelentette ki a korábbi Formula–1-es versenyző.

Vettel is tisztában van azzal, hogy jövőre még nem harcolhat a vb-címért, azonban bízik az Aston Martin-projektben.

Reálisan kell megközelíteni a dolgokat, ha 2021-ben bajnoki címet akarsz nyerni, ahhoz a Mercedesnél kell lenned. Ott azonban csak két hely elérhető, és úgy hiszem, hogy mindkettő foglalt már. Nyilván nem könnyen hoztam döntést. Két döntő tényező volt abban, hogy végül így határoztam. Egyrészt hiszek a csapat fejlődésében, amit már az idén is bizonyítottak, és úgy hiszem, ennél még több van bennük. Másrészt ez a csapat pénzügyileg mindig hátrányos helyzetben volt, hiszen nem állt annyi tőke a rendelkezésére, mint másoknak. Az új szabályok és a jelenlegi helyzet azonban a kezére játszik. Ez egy növekvő csapat, amely visszahozza az Aston Martint az F1-be, ami, úgy hiszem, remek lépés, és izgatottsággal tölt el, hogy a részese lehetek ennek" – osztotta meg a gondolatait a német.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik