Button volt a leggyorsabb, Ron Dennis nem aggódik a McLaren miatt

Vágólapra másolva!
2009.03.11. 19:04
A McLaren-Mercedes továbbra is meglehetősen pocsék formát mutat a Formula–1-es világbajnoki szezont megelőző utolsó kollektív teszten Barcelonában. Az első két napon egy 9. és egy 10. helyet tudott felmutatni az istálló Heikki Kovalainen révén, míg szerdán a világbajnok Lewis Hamilton kicsúszott, és csak a 10. helyen végzett. A mai teszten meglepetésre a Brawn GP pilótája, Jenson Button volt a leggyorsabb.
Lewis Hamilton számára a kavicságyban végződött a mai teszt
Fotó: F1 Today.nl
Lewis Hamilton számára a kavicságyban végződött a mai teszt
Lewis Hamilton számára a kavicságyban végződött a mai teszt
Fotó: F1 Today.nl
Lewis Hamilton számára a kavicságyban végződött a mai teszt

A McLaren a barcelonai kollektív teszt szerdai napján sem remekelt, hiszen Lewis Hamilton kicsúszott, és mivel nem tudta folytatni a gyakorlást, csak a 10. helyen végzett. Az istálló vezetője, Ron Dennis ennek ellenére nem aggódik a csapat teszteléseken mutatott formája miatt.

„Mi versenyistálló vagyunk, amelynek a világbajnoki cím megszerzése a célja. Ezért a szezon első futamára, a március utolsó hétvégéjén sorra kerülő Ausztrál Nagydíjra kell versenyképes állapotba hoznunk autóinkat” – kezdte a BBC-nek adott nyilatkozatát Ron Dennis.

„Ez azt is jelenti, hogy nem a teszteken kell elsősorban jól szerepelnünk. A tesztek arra valók, hogy levonjuk belőlük a megfelelő tanulságokat, és a tapasztalatok felhasználásával fejleszteni tudjuk versenygépeinket” – tette hozzá a sportvezető, aki egyúttal tagadta, hogy aerodinamikai problémáik lennének az autókkal.

A szerdai teszten nem kis meglepetésre a Brawn GP pilótája, Jenson Button volt a leggyorsabb.

Mint ismert, a Brawn GP az első kollektív tesztjén vesz részt Barcelonában azt követően, hogy a múlt héten eldőlt, a korábbi Honda-csapatot Ross Brawn hathatós közreműködésével sikerül megmenteni, így részt vehet az idei világbajnoki sorozatban.

Button már az első két napon is jelezte, hogy a bizonytalanságok ellenére remek állapotban van az autója, hiszen hétfőn már a negyedik időt autózta, de azóta két másodpercet javítani tudott, és ma már ő volt a leggyorsabb.

A második időt Felipe Massa autózta a Ferrarival, a harmadik Robert Kubica lett a BMW-vel. A négynapos barcelonai teszt csütörtökön fejeződik be.

FORMULA–1

BARCELONAI TESZT, A 3. NAP VÉGEREDMÉNYE
1. Button (brit) Brawn 1:19.127
2. Massa (brazil) Ferrari 1:20.168
3. Kubica (lengyel) BMW 1:20.217
4. Glock (német) Toyota 1:20.410
5. F. Alonso (spanyol) Renault 1:20.863
6. Vettel (német) Red Bull 1:21.165
7. Rosberg (német) Williams 1:21.324
8. Fisichella (olasz) Force India 1:21.545
9. Buemi (svájci) Toro Rosso 1:21.569
10. Hamilton (brit) McLaren 1:21.657
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik