Lewis Hamilton szerint erősebbé tette őt a zaklatott szezonkezdet

Vágólapra másolva!
2009.05.22. 11:24
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a McLaren-Mercedes világbajnok pilótája, Lewis Hamilton a szezon korábbi versenyeivel ellentétben a Monacói Nagydíj első napi szabadedzésein kiválóan szerepelt. Bár ez a pálya karakterében teljesen eltér a többi helyszíntől, mégis némi bizakodásra adhat okot a Hamilton-szimpatizánsoknak, hogy csütörtökön a brit a harmadik és a második legjobb időt érte el Monte-Carlóban. A vb-címvédő – szakítva önkéntes „száműzetésével” – leült a sajtó képviselőivel, és őszintén beszélt az idény eltelt részéről, valamint saját érzéseiről.
Lehet, hogy Hamilton és a McLaren kezd magára találni?
Fotó: Action Images
Lehet, hogy Hamilton és a McLaren kezd magára találni?
Lehet, hogy Hamilton és a McLaren kezd magára találni?
Fotó: Action Images
Lehet, hogy Hamilton és a McLaren kezd magára találni?

Lewis Hamiltont, saját bevallása szerint, megerősítették a szezon eddigi, finoman szólva sem a McLaren sikereitől hangos futamai, ugyanakkor számára is rendkívül fárasztó volt az utóbbi néhány hét.

„Az ember próbál tanulni a vele történtekből, és ezáltal fejlődni. Világbajnok lettem tavaly, ami olyan esemény, amelyre később is büszke leszek. Nem vagyok politikus, nyilatkoztam helytelen dolgokat a múltban, de szerintem ez mással is megesik. Pilótaként úgy érzem, ha a 2008-ashoz hasonló autóm lenne, most jobb pozícióban állnék” – mondta Hamilton.

A brit pilóta kifejtette, azért nem tartott meg több szokásos médiaeseményt sem, mert egyszerűen szüksége volt néhány hétre, hogy rendbe tegye a saját gondolatait. Mindenképpen elemezni akarta magában az eddig történteket, hogy képes legyen tanulni belőlük, és aztán továbbfejlődni.

INFOGRAFIKA – MONACÓI NAGYDÍJ

„Nem volt éppen a legjobb a rajtunk, de ezt mindenki tudta. Ám ahogy halad előre az idény, egyre izgalmasabb lesz számunkra is a helyzet. Bár a kívülállók ebből talán kevesebbet érzékelnek, mi azért jelentős lépéseket tettünk előre, még ha ez egy ilyen pályán kevésbé is látszik” – tette hozzá Hamilton.

Ennek ellenére az első két szabadedzésen elért második és harmadik leggyorsabb idő is bizakodásra adhat okot az istállónak.

A világbajnok egyébként különösen élte meg, hogy mennyire megnövekedett a rá irányuló figyelem és érdeklődés a tavalyi sikerei óta.

„Az emberek szupersztárnak gondolnak minket, és nem érzékelik, hogy mi is ugyanolyan normális életet élünk a versenyeken kívül, mint ők. Van egy csendes otthonom Genfben, távol mindentől, de semmi különleges. Az emberek mindig valami nem hétköznapit várnak tőlem, pedig én is ugyanolyan vagyok, mint bármelyikük” – nyilatkozta Hamilton.

A jelenlegi címvédő kiemelte édesapja szerepét is a sikereiben.

„Különleges kapcsolatom van édesapámmal. Nélküle nem tartanék most itt, ő mindenben mellettem állt az eddigi karrierem során. Az összes versenyemen jelen volt, pedig nem kevés volt ezekből, mióta nyolc évesen elkezdtem” – zárta mondandóját Hamilton, aki kiemelte még, hogy sokat köszönhet Ron Dennisnek is, aki nélkül kicsit üres az istálló boxa.

Ami a Monacói Nagydíjat illeti, folytatás szombaton a harmadik tréninggel, majd pedig az időmérővel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik