Hamilton nem aggódik sem a KERS, sem az új csapatfőnök miatt

Vágólapra másolva!
2009.02.18. 16:39
A portugáliai Portimaóban tartott tesztelés a rossz időjárás miatt nem volt túl hasznos a McLaren csapat számára, a szomszédos Spanyolországban viszont már jó időben tudott körözni Lewis Hamilton, aki optimistán tekint a jövőbe.
Hamilton elégedett az új McLarennel
Fotó: Reuters
Hamilton elégedett az új McLarennel
Hamilton elégedett az új McLarennel
Fotó: Reuters
Hamilton elégedett az új McLarennel

„Sajnos Portugáliában valóban nem voltak ideálisak a körülmények, de Jerezben már sokkal több kört tudtunk megtenni az MP4-24-essel, és jó benyomást tett rám az új autónk – kezdte az értékelést Hamilton. – Megbízhatónak tűnt a kocsi, könnyű volt vezetni. A szezonrajtra előretekintve úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk Melbourne-ben.”

Minden évben sok kérdőjel van az új versenygépek miatt, az idén azonban az új szabályok bevezetése után még kevésbé lehet megjósolni, hogy a csapatok milyen teljesítményre lesznek képesek a soron következő idényben.

„Sok a bizonytalanság az újításoknak, az új aerodinamikai szabályoknak, az újra bevezetendő slick gumiknak, illetve a KERS-nek köszönhetően. A többi csapathoz hasonlóan keményen dolgozunk, hogy a legkevesebb kellemetlenség érjen minket az idénynyitón – mondta a McLaren pilótája, majd kitért a KERS-re. – Hogy őszinte legyek, nekem egyáltalán nem okozott gondot a KERS-gomb használata. Előtte is rengeteg kapcsoló és gomb volt található a kormánykeréken, nem volt nehéz megszokni, hogy eggyel több van rajta.”

Néhány pilóta biztonsági okból szívesebben menne a KERS (kinetikus energiatároló-rendszer) nélkül, mások pedig az ebből adódó extra súly miatt aggódnak. Hamilton nem tartozik közéjük.

„Természetesen vannak kételyek a biztonsággal kapcsolatban, de én abszolút meg vagyok elégedve a McLaren és a Mercedes KERS-sel kapcsolatos fejlesztéseivel, melyek a biztonságot szem előtt tartva folynak, így biztonságos autó lesz alattam.”

Hamiltont megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye a csapat élén történt változásról, hogy március 1-jétől Ron Dennis helyett Martin Whitmarsh lesz a csapatfőnök.

„Mindkettejüket jól ismerem. Meggyőződésem, hogy a váltás csak előnyökkel jár. Ronnak így több energiája marad, ennek köszönhetően a háttérből jobban tud segíteni, Martin pedig teljes mértékben részt vehet az F1-es csapat irányításában. Nagy változásokat viszont szerintem nem hoz ez a személycsere. Martinra sokan kíváncsiak lesznek Melbourne-ben, de nem féltem őt, jó fej fickó, aki egy igazi profi. Biztos remek munkát végez majd.”

Az általános vélemény szerint az első vb-cím megszerzése a legnehezebb. Vajon hogy érzi magát Hamilton a tavalyi elsősége után?

„A vb-cím Brazíliában történő megnyerése már nagyon távolinak tűnik. A Formula–1-ben nagyon gyorsan telik az idő, főleg, ha nem a versenypályán vagy. Komolyan mondom, még nem tekintek magamra címvédőként. Talán akkor tudatosul bennem véglegesen, amikor elkezdődik az új szezon első versenye. Nyilvánvaló, hogy a világbajnokság megnyerésével már nincs akkora teher a vállamon, azonban így is minden idegszálammal az új szezonra, a tesztekre koncentrálok, minél jobb fizikai állapotba akarok kerülni. Sosem voltam még ennyire eltökélt.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik