Ha a szurkolók változtatni akarnak, Ron Dennis is hajlandó rá

Vágólapra másolva!
2009.01.10. 17:07
Címkék
Miután a Formula–1-es csapatok szövetsége (FOTA) csütörtöki ülésén azonnali hatállyal elrendelt több jövőbeni módosítást (szélcsatornák használatának csökkentése, a motorokra és a váltókra fordítható összeg visszaszorítása), a csapatvezetők még a pontrendszer kilátásba helyezett átalakításait is elfogadnák, feltéve, hogy a szurkolók is támogatják az ötleteket.
Ron Dennis tudja, milyen fontosak a drukkerek
Fotó: Action Images (archív)
Ron Dennis tudja, milyen fontosak a drukkerek
Ron Dennis tudja, milyen fontosak a drukkerek
Fotó: Action Images (archív)
Ron Dennis tudja, milyen fontosak a drukkerek

A FOTA ülésén a csapatok vezetői előrebocsátották, akár Bernie Ecclestone éremtáblázatra vonatkozó merész elképeléseit is hajlandóak bevezetni, ha a rajongók tetszését is elnyeri az ötlet.

„Akármennyire is szükségesek a változások, a szükséges intézkedéseket átgondoltan és körültekintően kell véghezvinnünk, nehogy az érdeklődők elforduljanak a sportágtól, a közönség ugyanis a Formula–1 egyik nélkülözhetetlen tényezője.”

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis csütörtöki beszédében kifejtette, a száguldó cirkusz istállói örömmel fogadnak minden változtatást, amely a sport népszerűségét, élvezhetőségét növeli, ám ezt nem a nagyobb anyagi haszon reményében tennék.

„Ezt hallatlannak tartom, én hamisítatlan autóversenyző vagyok! – fogalmazott a brit szakember a költségvetési vitákkal kapcsolatban. – Egy pilóta számára fontos hogy ha már kvalifikálta magát a versenyre, ő legyen a legjobb, és az élen fejezze be a versenyt. Természetesen érthető, hogy a többi pilóta és a szurkolók számára így az egész leginkább egy körmenethez hasonlít, és kevésbé élvezhető.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik