Ron Dennis: „Számomra nagy öröm, hogy Lewis Hamiltonnal dolgozhatok”

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 10:04
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke kitart Lewis Hamilton mellett, még annak ellenére is, hogy a legutóbbi két futamon nem igazán szerepelt jól a versenyző. A brit pilóta jó munkát végez ebben az évben – mondta el újra Dennis. Egyszer, egy héttel ezelőtt ugyanezt már megtette; vajon miért volt rá szükség ismét?
Töretlen a bizalom Hamilton irányába
Fotó: MTI/AFP/Guillaume Horcajuelo
Töretlen a bizalom Hamilton irányába
Töretlen a bizalom Hamilton irányába
Fotó: MTI/AFP/Guillaume Horcajuelo
Töretlen a bizalom Hamilton irányába

Lewis Hamilton az utóbbi két, rosszul sikerült versenye miatt az összetett pontlistán visszaesett a negyedik helyre. Ezt tudjuk. Mint ahogy azt is, hogy Ron Dennis és jobb keze, a McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh egyszer már elmondta, mennyire elégedettek a brit pilóta idei teljesítményével (is).

A csapatvezető most ismét hangot adott véleményének, mely szerint Hamilton hamarosan megint magára talál, és újra remek formában fog majd versenyezni.

„A legtöbben valójában nem tudják, milyen nehéz dolguk is van a pilótáknak” – nyilatkozta a McLaren főnöke a BBC-nek. „Ami megtörtént, az megtörtént. Le kell zárni ezt a szakaszt, és csakis a következő nagydíjra kell koncentrálni.”

„Nem számít, hogy az ember milyen korban van, mindig tanul valami újat. Lewis egyáltalán nem kivétel, és rengeteg energiát fektet abba, hogy minél jobb legyen. Úgy érzem, felnőtt a feladathoz, hogy részese legyen a világbajnoki sorozatnak, hiszen remek versenyzőnek tartom. Számomra meg nagy öröm, hogy vele dolgozhatok” – zárta gondolatmenetét Ron Dennis.

Mint ismert: Hamilton a tíz rajthelyes büntetése következtében csak a 13. pozícióból vághatott neki a francia futamnak. A brit pilóta feljött ugyan a kilencedik pozícióba, de amikor megelőzte Sebastian Vettelt, levágott egy sikánt. Ezért utóbb át kellett hajtania a boxutcán, s végül csak a tizedik helyen végzett. Hamilton a monacói győzelme utánvetően így sorozatban két GP-n maradt pont nélkül.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik