Rosberg: A Williams számára kedvezőek a Hungaroring adottságai

Vágólapra másolva!
2008.07.29. 09:08
Nico Rosberg, a Williams német pilótájának nem sikerült úgy szerepelnie hazájában, a Német Nagydíjon, ahogy szeretett volna. A fiatal versenyző a tizedik helyen ért célba a hazai közönség előtt. Rosberg a Magyar Nagydíjon javítana.
Rosberg reméli, hogy a Magyar Nagydíjon nem lesz eső
Fotó: Action Images
Rosberg reméli, hogy a Magyar Nagydíjon nem lesz eső
Rosberg reméli, hogy a Magyar Nagydíjon nem lesz eső
Fotó: Action Images
Rosberg reméli, hogy a Magyar Nagydíjon nem lesz eső

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a 2008-as Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Szavazatok száma: 4844

Lewis Hamilton
29 % (1415)
Kimi Räikkönen
46 % (2239)
Robert Kubica
6 % (298)
Felipe Massa
14 % (663)
Heikki Kovalainen
1 % (59)
Nick Heidfeld
1 % (43)
Más
3 % (127)
Nico Rosberg bizakodóan készül a Formula–1 következő nagydíjára, melyet hazánkban, a Hungaroringen rendeznek. A Williams fiatal pilótája szerint a magyar pálya kedvező csapata számára.

„Az autónk számára kedvezőek a Hungaroring adottságai – mondta Rosberg. – Az év eddigi részében jól teljesítettünk a kifejezetten gyors és a lassú pályákon, de a kettő között nem ment olyan jól. A magyar pálya nagy kihívást jelent a versenyzők számára, mivel sok kanyar van benne, és ez kedvező lehet nekünk.”

A német pilóta azt is elárulta, hogy a legutóbbi nagydíjon, Hockenheimben nem volt akkora hőség, mint azt várták, és ez hátráltatta a Williamst.

„Hockenheimben nem volt hőség, így most jó lesz olyan pályán versenyezni, ahol szinte biztosan garantált a nagy meleg – értékelt a pilóta. – A Magyar Nagydíj 1986-os indulása óta idáig mindössze egyszer volt eső, 2006-ban. A hőség fizikailag megerőltetővé teszi a versenyt, ami nekem nem okoz gondot. Nem lenne szép még néhány pontot szerezni?”

Rosberg jelenleg a 12. helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben, és idáig nyolc pontot gyűjtött. Az utolsó öt nagydíjon nem tudott pontszerző helyen végezni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik