Rosberg 2010-ben győzelemre esélyes autó volánjánál akar ülni

Vágólapra másolva!
2009.02.27. 18:34
Nico Rosberg elmondta, hogy 2010-ben már győzelemre esélyes autót szeretne vezetni – és ha ez nem jön össze a Williamsnél, akkor távozni fog a csapattól.
Nico Rosberg győzelemre esélyes autóra vágyik
Fotó: Imago
Nico Rosberg győzelemre esélyes autóra vágyik
Nico Rosberg győzelemre esélyes autóra vágyik
Fotó: Imago
Nico Rosberg győzelemre esélyes autóra vágyik

IDÉNYBEHARANGOZÓ


Megjelent a Nemzeti Sport Formula–1-es idénybeharangozó kiadványa! Olvasóink a 2009-es szezon csapatainak és versenypályáinak bemutatásán túl részletes leírást találnak az új szabályokról is. Kiadványunkat keresse az újságárusoknál!
Nico Rosberg nagy tehetségként robbant be a Formula–1 világába 2006-ban, de a német pilótát egyelőre elkerülték az igazán nagy sikerek. A 23 éves tehetségnek elege van a középszerűségből, négy héttel a melbourne-i szezonkezdet előtt kijelentette, hogy legkésőbb 2010-ben egy győzelemre esélyes autó volánjánál szeretne ülni. A legideálisabb az lenne, ha ez az autó a Williams lenne, de Rosberg a csapatváltás lehetőségét sem zárja ki.

„A márciusban induló szezon meghatározó lesz a pályafutásom szempontjából. Remélem, hogy sikeresek leszünk az új FW31-el, amire jó esélyt látok. Ha mégsem így alakulnak a dolgok, akkor el kell gondolkodnom azon, mit csináljak 2010-ben, ugyanis mindenképpen egy győzelemre esélyes autót akarok vezetni” – mondta Rosberg csütörtökön a Williams grove-i főhadiszállásán.

A német pilóta szerződése a 2009-es szezon végén lejár, és az esetleges szerződéshosszabbítás nagyban függ az istálló idei teljesítményétől. „Csodálatos lenne, ha a Williamsnél maradhatnék. Nagyon különleges lenne számomra, ha ezzel a csapattal érhetnék el sikereket” – mondta Rosberg, aki 2006 óta versenyez Sir Frank Williams csapatában.

Amennyiben a várt eredmények 2009-ben is elmaradnának, a német tehetség minden bizonnyal távozik – annak ellenére, hogy a topcsapatok pilótafülkéi foglaltak, a McLaren-Mercedes és a BMW-Sauber is a lehetséges állomáshelyek között szerepel. Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója például többször kijelentette, hogy szívesen látna egy német pilótát az egyik „ezüst nyíl” volánjánál.

Rosberg a 2009-es szezonra bevezetett változtatásokról is beszélt, amelyek nem igazán nyerték el a tetszését. „Azért jöttem az F1-be, hogy versenyezzek. Jelenleg azonban ez a munkám legkisebb része.”

NÉZZE MEG A WILLIAMS VÉGLEGES FESTÉSÉT!
NÉZZE MEG A WILLIAMS VÉGLEGES FESTÉSÉT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik