Ferrari: Brawn nem megy új csapathoz

Vágólapra másolva!
2006.10.30. 13:16
Ross Brawn szeretne visszatérni a Ferrarihoz, állítása szerint szó sincs arról, hogy egy másik Formula-1-es csapat miatt kért – valószínűleg egy szezonra szóló – szünetet. A maranellóiak eddigi technikai igazgatója családi okokra hivatkozva döntött a pihenő mellett, s úgy gondolja, nyitva áll az ajtó eddigi csapatánál.
Luca di Montezemolo viccelődik Ross Brawnnal
Luca di Montezemolo viccelődik Ross Brawnnal
Luca di Montezemolo viccelődik Ross Brawnnal
Luca di Montezemolo viccelődik Ross Brawnnal

„Közel harminc éve dolgozom a Formula-1-ben, s a Ferrari az a csapat, amely megérintette a szívemet, részemmé vált, s én is a részévé váltam” – mondta Ross Brawn a Ferrari vasárnapi évzáró ünnepségén rendezett sajtótájékoztatón.

A szakember hozzátette: mindenképpen szüksége lesz a pihenőre, s már korábban döntött erről a Ferrari egyetértésével.

Baráti ölelés Michael Schumachertől
Baráti ölelés Michael Schumachertől
„Ki kell cserélnem az elemeket, s lehetőséget kell adnom a Ferrarinál dolgozó többi, nagy reményű srácnak, hogy bizonyítsák képességeiket, amikor teljes felelősséghez jutnak. Azz a kérésem, s örülök, hogy (Luca di Montezemolo) elnök és Jean (Todt) is elfogadta, hogy jövőre, az év közepe táján találkozzunk, hogy megbeszéljük, hogyan érzem magam a pihenőidő alatt, miként szerepel a csapat, s lesz-e valamilyen feladatkör számomra a jövőben” – jelentette ki a volt technikai igazgató.

Ross Brawn helyére Mario Almondo kerül, s más szerkezeti változások is lesznek. Jean Todt a Ferrari-gyár vezérigazgatója lett, így a Formula-1-es csapat új sportigazgatójának Stefano Domenicalit választották. A kasztnirészleget ezentúl a legutóbbi két Ferrarit tervező Aldo Costa, míg a motorrészleget Gilles Simon irányítja a jövőben.

„Úgyszerettem volna elmenni pihenőre, hogy hagyok bizonytalanságot azokkal a szakemberekkel kapcsolatban, akik felelőssé váltak ezekben a pozíciókban. Nagyon fontos, hogy tiszta lappal indulhatnak, s megmutathatják, mire képesek” – szögezte le Ross Brawn.

A monzai Autodromo Nazionalén többezer szurkoló köszöntötte a csapatot, s természetesen leginkább a hétszeres világbajnokként visszavonuló Michael Schumachert ünnepelték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik