Tottenham: Apám imádta Puskást – Mourinho

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 19:42
null
José Mourinho édesapja nagy rajongója volt Puskás Ferencnek (Fotó: Szabó Miklós)
A budapesti mérkőzés után José Mourinho, a Tottenham menedzsere az Európa-liga magyar jogtulajdonosának, a Sport Tv-nek is interjút adott a lefújást követően, és az aktuális eredményen túl (amelyről elmondta, hogy remek eredmény a Wolfsberger AC elleni 4–1 és nem tudja elképzelni, hogy veszélyben lenne a továbbjutásuk, de persze teljes erőbedobással kell küzdeniük a visszavágón is) az este néhány magyar vonatkozásáról is beszélt.


Például Szon Hung Min góljáról. „Beszéltem Szonnal a meccs előtt és azt mondtam neki, hogy ha már Puskás-díjas vagy, gólt kell szerezned a Puskásról elnevezett stadionban. És megtette! Elvégezte a feladatát, aztán pihenésre volt szüksége, túl sok játékperc volt a lábában” – utalt Mourinho arra, hogy a szünetben lecserélte a dél-koreai csatárt. „De azt hiszem, ő maga nagyon büszke arra, hogy megkapta a Puskás-díjat és arra, hogy itt is gólt szerzett, ami egyfajta tisztelgés Puskás emléke előtt.” Akit a portugál sztáredzőnek sem kell bemutatni, már csak azért sem, mert Puskás Ferenc volt klubjánál is dolgozott. „A Real Madrid volt edzőjeként jól ismerem Puskás élettörténetét, sőt egy olyan embernek vagyok a büszke fia, aki egy emberöltővel korábban elképesztően imádta Puskást, Di Stéfanót és azt a nagyszerű csapatot. Szóval képben vagyok, és számomra, aki edzőként megvívott csaknem ezer mérkőzést, megtiszteltetés itt szerepelni, a Puskásról elnevezett stadionban.”

A beszélgetésen más magyar futballistákról is szó esett, köztük Lipcsei Péterről is, aki akkor játszott az FC Portóban, amikor Bobby Robson vezetőedző segítőjét és tolmácsát José Mourinhónak hívták. „Szó volt róla, hogy találkozunk, de sajnos nem tudott hozzám bejönni a szállodába a vírushelyzet miatt. Tegnap is szóba került közöttünk a kollégáimmal, amikor a hotelben beszélgettünk, ahogy az én időmben Portóban játszott. És beszéltünk a hihetetlenül jó kapusról, Mészáros Ferencről is, aki a szülővárosom csapatában, a Vitória Setúbalban védett” (Korábban másfél évtizedig Félix Mourinho, a világhírű edző édesapja is ugyanennek a csapatnak volt a kapusa).

„Szóval nagyon jó emlékeket őrzök a magyarokról és tisztában vagyok vele, hogy Péterrel most csak a covidhelyzet miatt nem tudtunk találkozni” – zárta magyaros nyilatkozatát a Tottenham Hotspur edzője, José Mourinho.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Wolfsberg (osztrák)–Tottenham Hotspur (angol) 1–4(Liendl 55. – 11-esből, ill. Szon Hung Min 13., Bale 28., Lucas Moura 34., Bergwijn 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik