El: a Vojvodináé a nap bravúrja; győzött a Dortmund

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 22:55
null
A legiás Ondrej Duda hordágyon hagyta el a pályán Albániában (Fotó: DPA)
A Vojvodina a játéknap meglepetését szerezve 4–0-ra diadalmaskodott a Sampdoria vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A Borussia Dortmund Jonas Hofmann találatával 1–0-ra megverte idegenben a Wolfsberger AC-t.
VOJVODINA: A HAZAIAK SEM VOLTAK TELJESEN OTTHON
Érdekesség, hogy a Vojvodinát az idén mindhárom El-selejtezős ellenfele albérletben fogadta, mivelhogy a Spartaks Jurmala és a Sampdoria saját stadionja sem felel meg az UEFA-előírásoknak, míg a Hidegkuti-stadion helyén jelenleg csak építési törmeléket lehet találni.

A Vojvodina az idei első El-meccsén jobban megszenvedett az MTK vendégeként (0–0), mint most Olaszországban. Az újvidéki alakulat egyszerűen lelépte idegenben, a torinói Olimpiai Stadionban a Sampdoriát, az UEFA statisztikája alapján a lövések számát tekintve 18–9-re kerekedett felül ellenfelén, de ami sokkal fontosabb, hogy a fölénye a gólok számában is megmutatkozott. Walter Zenga ezen a meccsen tért vissza a Samphoz, amelytől játékosként 1996-ban búcsúzott el, vezetőedzőként valószínűleg nem ilyen bemutatkozásról álmodott régi-új csapatánál. A Sampdoria 1962 óta nem szenvedett ekkora vereséget az európai kupaporondon, akkor 6:0-ra kapott ki a Ferencvárostól az Üllői úton a Vásárvárosok Kupájában.

A Kukësi–Legia Warszawa mérkőzés 2–1-es vendégvezetésnél, a második varsói gól után félbeszakadt, ugyanis az egyik Legia-játékost, Ondrej Dudát a nézőtérről fejbe dobták. A találkozó első gólját Nikolics Nemanja szerezte. A vérző fejű Duda kapott egy kötést a fejére, valószínűleg nem szenvedett súlyos sérülést, a mérkőzés svájci játékvezetője azonban úgy döntött, hogy nem folytatják a mérkőzést.


A gólok

Az előző körben a Ferencvárost kiejtő Zeljeznicar a 28. percben már 2–0-s hátrányban volt a Standard Liege vendégeként, ám szépíteni tudott, és a 2–1-es vereség után korántsem reménytelen a helyzete.

A Premier League fair play versenyének megnyerésével az El-be jutó West Hamből az ötödik mérkőzésen már a harmadik játékost állították ki. James Collins piros lapja sokba került a londoniaknak, akik ezután nem tudták megtartani kétgólos előnyüket, és hazai pályán 2–2-es döntetlent játszottak a román Astrával.

A Bilbao ugyanezt a szívességet nem tette meg az Inter Bakinak, a 2–0-ra nyerő baszkok több mint fél lábbal már a playoffkörben.

A Slovan Bratislava 2–0-ra kikapott az FK Krasznodar otthonában. Priskin Tamást csereként nevezték a pozsonyiaknál, de nem lépett pályára. Jó napot zártak az orosz csapatok, hiszen a Rubin Kazany is győzni tudott, ráadásul idegenben, a Sturm Graz otthonában.

A Miriuta László által irányított ASA Targu Mures alighanem elszállt, mert hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Saint-Étienne-től.

A Kajrat Almati hazai pályán 2–1-re nyert az Aberdeen ellen. A Kajrat a selejtező első fordulójában a Crvena zvezda ellen szintén 2–1-re győzött hazai környezetben, és az 1991-es BEK-győztes belgrádiakat 4–1-es összesítéssel búcsúztatta. A kazah csapat következő áldozata az Aberdeen lehet, amely 1983-ban KEK-et nyert Alex Ferguson irányításával. Érdekesség, hogy a skót gárda csaknem 5500 km-t repült Kazahsztánba.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
DEBRECENI VSC–Rosenborg (norvég) 2–3

Kajrat (kazah)–Aberdeen (skót) 2–1
Elfsborg (svéd)–Odd Grenland (norvég) 2–1
Apollon Limassol (ciprusi)–Qäbälä (azeri) 1–1
Sturm Graz (osztrák)–Rubin Kazany (orosz) 2–3
PAOK (görög)–Spartak Trnava (szlovák) 1–0
Slovan Liberec (cseh)–Hapoel Kirjat Smona (izraeli) 2–1
AIK (svéd)–Atromitosz (görög) 1–3

Rheindorf Altach (osztrák)–Vitória Guimaraes (portugál) 2–1
FK Krasznodar (orosz)–Slovan Bratislava (szlovák) 2–0
Zilina (szlovák)–Vorszkla Poltava (ukrán) 2–0
Thun (svájci)–Vaduz (liechtensteini) 0–0
FC Zürich (svájci)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 0–1
AZ (holland)–Istanbul Basaksehir (török) 2–0

Bröndby (dán)–Omonia (ciprusi) 0–0
Rabotnicski (macedón)–Trabzonspor (török) 1–0

ASA Targu Mures (román)–Saint-Étienne (francia) 0–3
Kukësi (albán)–Legia Warszawa (lengyel) 1–2-nél, az 51. percben a játékvezető lefújta a mérkőzést
Standard Liege (belga)–Zeljeznicar (bosnyák) 2–1
Charleroi (belga)–Zorja Luhanszk (ukrán) 0–2

Bordeaux (francia)–AEK Larnaca (ciprusi) 3–0
West Ham United (angol)–Astra Giurgiu (román) 2–2
Athletic Bilbao (spanyol)–Inter Baki (azeri) 2–0

Sampdoria (olasz)–Vojvodina (szerb) 0–4
Belenenses (portugál)–IFK Göteborg (svéd) 2–1
Hajduk Split (horvát)–Strömsgodset (norvég) 2–0

Southampton (angol)–Vitesse (holland) 3–0
Wolfsberger AC (osztrák)–Borussia Dortmund (német) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik