El: izraeli, horvát és ciprusi bíró vezet a magyar csapatoknak

Vágólapra másolva!
2020.08.20. 16:55
null
Zebec (balra) a tavalyi U21-es Eb-n is közreműködött (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta az Európa-liga első selejtezőkörének bíróküldését, vagyis kiderült, hogy melyik magyar csapatnak ki vezeti a mérkőzését.


Az UEFA hivatalos honlapjának tanúsága szerint a nemzetközi kupaporondon újonc, egyben az egyetlen idegenben pályára lépő magyar csapat, a Puskás Akadémia meccsét a svéd Hammarby ellen a 37 éves horvát Mario Zebec vezeti.

A most kijelölt bírók közül ő az egyetlen, aki korábban már vezetett magyar csapatnak nemzetközi kupameccset: még 2017-ben a Videoton és az észt Nomme Kalju mérkőzésén dirigált Felcsúton. Az első meccset Észtországban a Vidi 3–0-ra megnyerte, így belefért, hogy a Puskás Akadémia otthonában lejátszott mérkőzés 1–1 lett, Zebec kiosztott három-három sárgát, és adott egy büntetőt a vendégeknek.

Ha már Videoton: a ma már Mol Fehérvárként szereplő csapat az ír Bohemianst fogadja, azt a mérkőzést a ciprusi Timotheosz Hrisztofi és csapata dirigálja majd. A 33 éves bíró nem nevezhető rutinosnak, mindössze a harmadik nemzetközi kupameccsére készül.

A finn Inter Turkut az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja a Budapest Honvéd, erre a mérkőzésre izraeli bírót delegált az UEFA Gal Leibovitz személyében. A 34 éves játékvezető mindössze második nemzetközi kupameccsén dirigál az MTK otthonában – tavaly is egy El-selejtezőn fújta a sípot.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ – A magyar csapatok mérkőzései
Augusztus 27.

18.30: MOL FEHÉRVÁR FC
–Bohemian FC Dublin (ír)
Székesfehérvár. V: Hrisztofi (ciprusi)

19.00: Hammarby IF (svéd)–PUSKÁS AKADÉMIA
Stockholm. V:
Zebec (horvát)

21.00: BUDAPEST HONVÉD–FC Inter Turku (finn)
Budapest,
Hidegkuti-stadion. V: Leibovitz (izraeli)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik