M. B.
2023.03.17 16:16 Frissítve: 2023.03.17 16:23

Sportrádió: „Ez futballünnep volt” – Orosz Pál a Fradi csütörtöki El-meccséről

Mint ismert, a Ferencvárosi TC 2–0-s vereséget szenvedett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtök esti visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól. A magyar rekordbajnok ügyvezető igazgatója, Orosz Pál a Sportrádió Hazafutás című műsorában értékelte a Fradi produkcióját.

Orosz Pál számára hatalmas fegyvertény, hogy az FTC ötvenezer ember előtt lépett pályára az El-ben (Fotó: Földi Imre)

 

„Óriási dolog, hogy ennyi embert ki tudott vonzani a Ferencváros a stadionba. Futballünnep volt. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, ne feledjük el, hogy egy jó formában lévő Bundesliga-csapattal játszottunk, és egy ilyen csapatot megverni akkor is nagy kihívás, ha nem vagyunk tele sérültekkel. A jelen pillanatban tele voltunk sérültekkel, és mégis ennyien kijöttek – külön köszönet a szurkolóknak, óriási hangulatot teremtettek” – hívta fel a figyelmet az ötvenezres nézőszámra Orosz Pál, aki az eredmény tekintetében realista maradt.

„Azt tudomásul kell venni, hogy van különbség egy Bundesliga-csapat és közöttünk. Ezzel együtt nem végeztek ki minket, mint mondjuk a Sahtart tegnap vagy az RB Leipziget a Bajnokok Ligájában. Úgy gondolom, állva haltunk meg egy fantasztikus menetelés végén. (...) A magyar bajnokság mérkőzésszámának a felét nyomtuk végig a nemzetközi porondon július óta, és ezek a meccsek az esetek nagy részében más tempót és koncentráltságot igényelnek” – foglalta keretbe a Ferencváros európai kalandját a klub ügyvezető igazgatója.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT LEHET MEGHALLGATNI!

2023.03.18 00:07:20

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sztanyiszlav Csercseszov mosolygósan hagyta el a Puskás Arénát.

2023.03.17 10:35:34

Európa-liga nemzetisport.hu

BL-tavaszról beszélni nem reális, de hét éve, amikor a Partizani kiütötte a nyolc magyarral felálló FTC-t, az El-nyolcadddöntő is szürreális volt.

2023.03.16 20:24:38

Európa-liga nemzetisport.hu

Nem tudott csodát tenni a magyar bajnok, ismét kikapott a tartalékos Fradi – 50 675 néző előtt.