El: az Irigy Hónaljmirigy gitárosának legfőbb vágya, hogy a Fradi döntőt játszhasson a Puskásban

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 13:48
null
Papp Ferencnek zöld a vére
Az Irigy Hónaljmirigy gitárosa, Papp Ferenc hatalmas Ferencváros-szurkoló, és ott lesz csütörtökön a Puskás Arénában, hogy kiszurkolja a zöld-fehérek továbbjutását a Bayer Leverkusen ellen a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. Két szeretett külföldi csapata, a Liverpool és a Napoli is fontos mérkőzés előtt áll a Bajnokok Ligájában, a magyar válogatott pedig megkezdi a szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Ezekről is megkérdeztük őt.

 

– Hogy látta a Bayer Leverkusen elleni első meccset?
– Megmondom őszintén, nem tetszett. A második gólt mindenképpen el lehetett volna kerülni, ha kicsit szemfülesebbek vagyunk. Ha pedig a kapufánk bement volna, teljesen más meccset látunk. Sokáig bíztam a döntetlenben, de sajnos nem volt szerencsénk. Kint voltam egyébként 2019-ben az Espanyol–Fradi meccsen is Barcelonában, és ott is hasonló módon voltunk pechesek, hiszen egy–nullás vezetésnél ott is lőttünk egy kapufát szabadrúgásból.

– Eldőlt a párharc?
– Reménykedni mindig lehet. Ha az első meccset a Trabzonspor ellen tíz emberrel meg tudtuk nyerni, akkor úgy vélem, nem szabad feladni a Leverkusen ellen sem itthon. Támadó szellemben kell fellépnünk, és sokat kell kapura lőnünk.

– Kimegy a meccsre?
– Hát persze!

– A B-középben fog ülni?
– Nem, de voltam már ott is, szeretek a B-középben lenni. Én már inkább fotelrocker vagyok, már nem tombolok úgy, mint régen, de a B-középből szurkolni mindig felejthetetlen, fantasztikus élmény.

– Kivel megy ki?
– Barátokkal. A fiam is kint lesz, de már inkább a barátaival tart, ami teljesen normális az ő korában.

– Hol látja néhány éven belül a Ferencvárost?
– Reálisabb, hogy az Európa-ligában, persze az ember a Bajnokok Ligáját szeretné. Hatalmas dolog egyébként, hogy az El-döntő idén nálunk lesz. Nem állítom, hogy a Fradi fináléba jutása reális lenne, de láttunk már csodákat, bízni kell benne. Ezt kértem karácsonyra!

Dragóner Attilával közös kép készítése közben
Dragóner Attilával közös kép készítése közben

 

– Két kedvenc külföldi csapata is áll még a Bajnokok Ligájában, a Liverpool és a Napoli is még versenyben van. Mit vár a Liverpool Real Madrid elleni visszavágójától?
– A Real elleni mérkőzéseink mindig érdekes rangadók. A mostani első meccs is különleges volt, hiszen úgy kaptunk ki öt kettőre, hogy kettő nullára vezettünk. El sem hittem! Mi lehetett utána a játékosok fejében? Aztán kijönnek a következő rangadóra és hetet rúgnak... Milyen világ ez?!

– És a Napoli meneteléséről mit gondol?
– Európa nagy csapatai ellen is jó futballt játszanak, ősszel például a Liverpool ellen is jól teljesítettek. Ezek a sorsolások persze meg tudják tréfálni a szurkolókat, az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Osimhent egyébként nem is tudom hirtelen hová tenni, parádés, amit művel. Kvarachelia is lenyűgöző, az edző is összekapta a brigádot, vele csak jobb lett a Napoli.

– Rákanyarodva a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre, hogyan látja a válogatottunkat?
– Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Óriási teljesítmény, amit mostanában nyújtanak. A kapitány, Marco Rossi is fantasztikus, nagyon tisztelem őt és elismerem a munkásságát. Szeretem, hogy olaszként kezd úgymond magyarrá válni, és hogy ennyire szereti az országot. Nagyon nagy munkát tett le az asztalra, és jól működik a játékosok kiválasztása is. Szoboszlaira kitérve, a napokban már olyat is olvastam, hogy a Chelsea kiszemeltjei között szerepel. Fantasztikus, ha már arról beszélnek, hogy melyik topcsapathoz igazolhat.

– Tervezi, hogy kimegy a válogatott két meccsére a Puskás Arénába?
– Abszolút. Amikor itthon vagyok, szeretek mérkőzésekre járni. A tévé előtt ugyan kényelmes, de meccset nézni a helyszínen kell. Van egy feelingje, a magyarok pedig nagyon tudnak szurkolni.

A Papp Ferenccel készült teljes beszélgetést a Nemzeti Sport március 25-i számában olvashatják. A zenész többek között a legnagyobb futballélményeiről is mesélt, elmondta, hogyan élte meg azt, hogy nem látta a Liverpool történelmi fordítását az AC Milan elleni BL-döntőben, és hogy milyen sportokat űzött gyerekként.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00: Ferencváros–Bayer Leverkusen (német), Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Március 23., 19.30: Magyarország–Észtország (felkészülési mérkőzés)
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária (Eb-selejtező)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik