N-P. T. 2021.07.29 22:46 Frissítve: 2021.07.29 22:54

Ekl: Sajnálom a fiúkat, megvolt bennük az akarat – Hornyák

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán nemhogy nem tudta ledolgozni az idegenben összeszedett háromgólos hátrányát, hazai pályán is 2–0-s vereséget szenvedett, így kiesett. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Hornyák Zsolt szerint az akarattal nem volt probléma (Fotó: Török Attila)

 

Az FK Rigas vezetőedzője, Viktors Morozs arra számított, hogy az első mérkőzés eredményének ismeretében támadni fog a Puskás Akadémia.

„Úgyhogy megpróbáltunk a védekezésre koncentrálni, de támadni is szerettünk volna. Voltak is lehetőségeink az első félidőben, de nem használtuk ki őket. A védelemben tökéletesen működtünk, csak néhány helyzetet engedtük az ellenfélnek, ebből talán egy kapufa volt igazán veszélyes. Sikerült győznünk, és nagyon örülünk, hogy kapott gól nélkül jutottunk tovább, hiszen nem mi voltunk a favoritok ebben a párharcban, nagyon erős csapattal találkoztunk.”

Lett újságírók arról kérdezték, szerinte mi vezetett összesítésben az 5–0-s sikerükhöz, amire röviden azt felelte: a koncentráció.

A felcsútiak trénere, Hornyák Zsolt azzal kezdte: nem sikerült megvalósítaniuk azt, amit elterveztek.

„Az első félidőben nem bírtuk összehozni a gólt, pedig volt rá néhány lehetőségünk. Hiányzott a játékunkból a tűz, a kiemelkedő egyéni teljesítmény, főleg Balutától vártam volna. Az ellenfél jól védekezett, és az történt, amit nagyon nem szerettünk volna: az ellenfél az első helyzetéből gólt szerzett, amitől sajnos mentálisan megtört a csapat. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert éreztem rajtuk, hogy mindent megpróbáltak az első félidőben. A másodikban is akartunk, jött ráadásul Géresi Krisztián, aki hozta azt a kreativitást, amit vártam volna. Próbálkoztunk megszerezni a becsületgólt, mindenkiben megvolt az akarat, erre büszke is vagyok. Ezt a párharcot az első mérkőzés első huszonöt percében veszítettük el.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Puskás Akadémia–FK Rigas FS (lett) 0–2 (Lemajics 53., Deocletiano 69.)
Továbbjutott: a Rigas FS, 5–0-s összesítéssel
2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.