Bemutatjuk a Ferencváros Európa-liga-ellenfelét, a Leverkusent; Abena lát esélyt a továbbjutásra

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 23:23
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.


Címlapsztorinkban bemutatjuk a Ferencváros Európa-liga-ellenfelét, a Bayer Leverkusent. A két együttes az előző idényben egy csoportban szerepelt az El-csoportkörben, Németországban 2–1-re nyert a Bayer, Budapesten – már biztos továbbjutóként – 1–0-ra kikapott. Az akkori kulcsembereket tekintve jószerével mindenki szerepel a jelenlegi keretben, így a kapus Lukás Hrádecky, valamint Jeremie Frimpong, Jonathan Tah, Kerem Demirbay, Florian Wirtz és Moussa Diaby is. Összeállításunkból megismerhetik a Bayer kulcsembereit, köztük azt a Wirtzet is, aki szinte a teljes 2022-es évet kihagyta keresztszalag-szakadás miatt, s csak január 22-én tért vissza a pályára, ám azóta tíz tétmérkőzésen két gólt szerzett és öt gólpasszt adott.
Címlapsztorinkban bemutatjuk a Ferencváros Európa-liga-ellenfelét, a Bayer Leverkusent
. A két együttes az előző idényben egy csoportban szerepelt az El-csoportkörben, Németországban 2–1-re nyert a Bayer, Budapesten – már biztos továbbjutóként – 1–0-ra kikapott. Az akkori kulcsembereket tekintve jószerével mindenki szerepel a jelenlegi keretben, így a kapus Lukás Hrádecky, valamint Jeremie Frimpong, Jonathan Tah, Kerem Demirbay, Florian Wirtz és Moussa Diaby is. Összeállításunkból megismerhetik a Bayer kulcsembereit, köztük azt a Wirtzet is, aki szinte a teljes 2022-es évet kihagyta keresztszalag-szakadás miatt, s csak január 22-én tért vissza a pályára, ám azóta tíz tétmérkőzésen két gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

Myenty Abena, a Ferencváros védője a télen a Slovan Bratislavától érkezve csatlakozott a Ferencváros keretéhez. Tavaly nyáron a BL-selejtezőben még a szlovák együttes játékosaként lépett pályára az FTC ellen. Lapunknak azt mondta, a Groupama Aréna hangulata már akkor nagyon magával ragadta: az első mérkőzést rendezték Budapesten, s Abena úgy emlékszik, hiába vezettek a pozsonyiak, a Fradi-szurkolók akkor is a magyar csapat mögött álltak. Ami a Leverkusen elleni El-meccset illeti, német csapat ellen eddig csak utánpótláskorában játszott, de szerinte így is van esély a továbbjutásra. Ezt erősítendő az oroszlános talizmánját is magával viszi Németországba.

Pályafutása harmadik Grand Slam-bronzérmével tért haza Üzbegisztánból Özbas Szofi, aki egyelőre nem gondol sokat a világbajnokságra. A 63 kilós cselgáncsozó harmadik Grand Slam-versenyén indult idén, Párizs és Tel-Aviv után Taskentben – az első kettőn nem ért el jó eredményt, de harmadjára kijött neki a lépés. Lapunknak azt mondta, a verseny legjobb pillanata az volt számára, amikor a negyeddöntőben legyőzte a kubai Maylin del Toro Carvajalt, aki ellen a francia fővárosban kiesett. Ráadásul ugyanúgy földharctechnikával vágott vissza riválisának, ahogy korábban kikapott. A következő nemzetközi versenyéig még van majdnem egy hónap, azt mondja, jót fog tenni egy kis pihenés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik