Vívó Eb: a bronzéremért csatázhat a női kardcsapat Antalyában

Vágólapra másolva!
2022.06.22. 12:58
null
Katona Renáta (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női kardcsapat is megnyerte első mérkőzését, s ezzel bejutott a legjobb négy közé a törökországi Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján. A négy között kikapott az olaszoktól, így a bronzéremért vívhat.

A Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású együttes a nyolc között a spanyolokkal kezdett. A legutóbbi Eb-n, 2019-ben ezüstérmes volt a csapat – igaz, akkor a legeredményesebb versenyző, az olimpiai negyedik, jelenleg kismama Márton Anna is pástra lépett –, s most is továbblépett, de nehezen, nagy hajrával tudott csak győzni.

Az első körben Katona, Pusztai és Battai is kikapott, az ellenfél 15:8-ra elhúzott. A következő „kanyarban” mindhárman győztek, és a forduló végére megfordították az eredményt (30:27), majd az utolsó körben sikerült megőrizni az előnyt.

A magyar együttes a négy között az olaszokkal csapott össze. Az első kör után a rivális 15:11-re vezetett, majd előnyét a második fordulóban növelte (30:22). Katona két győzelmet is aratott, a többiek azonban csak megközelíteni tudták vetélytársukat egy-egy asszóban, így végül magabiztos olasz siker lett a vége.

A bronzéremért az ukránokkal vívnak a magyarok 16 órától.

 

VÍVÓ EB, ANTALYA
Női kard, csapat
Negyeddöntő

Magyarország–Spanyolország 45:41
Elődöntő
Olaszország–Magyarország 45:38
Franciaország–Ukrajna 45:43

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik