Vitorlázás: júniusban új széria mutatkozik be a Balatonon

Vágólapra másolva!
2022.04.21. 19:45
Június 16. és 19. között Alsóörsön, a BalatonGreen nevű kulturális fesztivállal egyidőben zajlik a vízen a Sailing CapeCup, egy vadonatúj magyar fejlesztésű nemzetközi versenyszéria bemutatkozó versenye is – jelentették be a szervezők a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón.

„Az Expón hangsúlyt kap az elektromobilitás. Mindez földön, vízen, levegőben. Középpontba kerül a körforgásos gazdaság szerepe a mindennapjainkban” – mondta Hoppál András ötletgazda, a Szervező Bizottság elnöke.

Fókuszba kerül a környezettudatos szőlőművelés, egyben a Balaton-felvidék bortermelőinek bemutatkozására is sor kerülhet, mindez nemzetközi bor és pezsgőkínálattal a BalatonWineShow keretében.

„Az emberek többségét mindig is vonzotta a víz, a vitorlázás és a versengés. Mind a mai napig azonban keveseknek adatik meg az, hogy közelről is lássák, hogy is néz ki egy vérbeli vitorlásverseny belülről. Sosem látjuk, hogy mi történik a vízen, csak a rajtot és a befutót – hozzá Hoppál András.

„A Sailing CapeCup-on látni és láttatni fogjuk azt, hogy mi történik a verseny közben egy hajón a hajók közötti küzdelemben, miközben a versenyzőknek figyelniük kell a szelet, a pályát, egymást és az ellenfelet. A nézők érezni fogják, hogy valójában mennyire izgalmas tud lenni egy vitorlásverseny belülről. Ezt az élményt hozza 2022-től testközelbe a Sailing CapeCup versenyszéria” – jegyzi meg az ötletgazda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik