Vitorlázás: Berecz Zsombor már a második a finndingi-vb-n

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 18:05
null
Berecz Zsombor már a második (Fotó: Robert Deaves)
Berecz Zsombor a negyedik futam után az élre állt, a hatodik után pedig a második helyet foglalja el a portói finndingi-világbajnokságon.
A viharok, a jégeső és a hatalmas hullámok miatti kétnapos kényszerpihenőt intenzív negyedik nap követte a Portóban zajló finndingi-világbajnokságon, ahol három futamot tartottak. Kezdjük a legfontosabbal: Berecz Zsombor egy második, egy hatodik és egy ötödik helyet szerzett, amivel az összetettben felzárkózott a második helyre az új-zélandi Andy Maloney mögé.

Ugye, hat futamnál már egy kiesővel számolnak, és ez az új-zélandi szerencséje, mert neki egy 23. hely esett ki, míg Berecznek egy 11., és ez az, amivel Maloney visszavette a vezetést a magyartól (a mínuszolás nélkül a mi fiúnk állna az élen).

Így sincs azonban ok a csalódottságra, a tokiói olimpiára készülő Berecz ugyanis nagyszerű formában vitorlázik, és versenyzését a tőle megszokott kiegyensúlyozottság jellemzi a változatos és kihívásokkal teli időjárási viszonyok között – ez egészen biztosan jól jön majd az olimpián is.

FINNDINGI-VB, PORTO
Az állás 6 futam után:
1. Andy Maloney (új-zélandi) 18 helyezési pont, 2. Berecz Zsombor (magyar) 23, 3. Junior (új-zélandi) 28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik