Videó: pofozkodás után Oscart kapott a Williams testvérek apját alakító Will Smith

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:47
null
Will Smith a Williams testvérek gyűrűjében (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint hétfő hajnalban, Los Angelesben Will Smith megkapta élete első Oscar-díját a „Richard király” (The Williams Method) című filmben nyújtott alakításáért. Az alkotás Richard Williams, a világklasszis amerikai teniszezők, Venus és Serena Williams édesapjának, egyben edzőjének életéről szól. Nemcsak ezért lesz emlékezetes az 53 éves színész számára az este, hanem azért is, mert megpofozta a felesége kopaszságán viccelődő humoristát, Chris Rockot.

Korábban kétszer is jelölték Oscarra Will Smitht (2002-ben a legendás ökölvívó, Muhammad Ali tíz évét bemutató „Ali”, 2007-ben pedig „A boldogság nyomában” – The Pursuit of Happyness – című filmben nyújtott alakításáért), de idén, Richard Williams megformálásáért megkapta a filmipar legrangosabb díját.

Azért némi rossz szájízt hagyhatott benne a díjátadó, hiszen nem tudott uralkodni az indulatain, megpofozta Chris Rockot, amiért felesége, Jada Pinkett Smith betegségén élcelődött. Később, a legjobb férfi színész díjának átvételekor bocsánatot kért az eset miatt, de csak a filmakadémiától és a többi jelölttársától.

„Richard Williams családja heves védelmezője volt. Le vagyok nyűgözve attól, ami velem történik. A szerelem őrült dolgokra késztet. Ebben a munkában egyesek nem tisztelnek téged, és mosolyognod kell. Úgy tenned, mintha mi sem történt volna.”

A díjátadó-gálán egyébként két NBA-sztár, Shaquille O'Neal és Stephen Curry is érdekelt volt, hiszen gyártásvezetőként közreműködtek a Lusia Harris életéről szóló „A kosárlabda királynője" („The Queen of Basketball”) című dokumentumfilm elkészítésében, amely elnyerte a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik