MTI, V. Á. 2021.09.21 13:50 Frissítve: 2021.09.21 15:08

Torna: tizennégy ország száz versenyzője indul a szombathelyi GP-n

Tizennégy ország száz versenyzője méri össze a tudását a hétvégén a torna Magyar Grand Prix-n Szombathelyen, az Aréna Savaria Sportcsarnokban – közölték kedden sajtótájékoztatójukon a magyar szövetség és a versenyt szervező Pannonsport Kft. képviselői.

 

Kovács Zsófia is ott lesz a szombathelyi GP-n (Fotó: Tumbász Hédi)


Altorjai Sándor főtitkár hangsúlyozta: egy hónap van hátra a világbajnokságig, ezért azoknak a versenyzőknek, akik a mezőnyből „aspiránsok", esélyes jelöltek a vb-szereplésre, a Szombathelyen sorra kerülő verseny újabb alkalom gyakorlatuk bemutatására, a felkészülés egyik fontos állomása.

Elmondta, a nagydíjon kilenctagú – öt férfi és négy nő –  magyar csapat vesz részt. Hangsúlyozta, a hölgyek közül Székely Zója, Bácskai Csenge és az olimpikon Kovács Zsófia, a férfiaknál pedig Vecsernyés Dávid, Balázs Krisztián és Mészáros Krisztofer nemzetközi szinten is erősnek számító gyakorlataira érdemes majd figyelni.

Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász, a szövetség elnökségi tagja emlékeztetett: idén februárban egy online konferencián jelentette be, hogy abbahagyja versenyzői pályafutását, azóta a szövetségben dolgozik mint sportigazgató, és úgy véli, megtalálta a helyét, jól érzi magát az új feladatkörben.

„Továbbra sem akartam elszakadni a szeretett sportágamtól, a Magyar Tornaszövetség pedig partner volt ebben a törekvésemben. Az elmúlt több mint harminckét év, amit a tornateremben eddig eltöltöttem, megfelelő rutint ad ahhoz, hogy a magyar versenyzők felkészülését segítsem” – fogalmazott.

Kalmár Melinda, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: szigorú járványügyi óvintézkedések közepette rendezik meg a nemzetközi versenyt, a résztvevőket többször tesztelik, és a nézőktől is védettségi igazolvány felmutatását kérik majd.

Hozzátette: a pénteki kvalifikációs nap a nézők számára ingyenes lesz, szombatra és vasárnapra viszont belépőjegyet kell váltani. A nők selejtezője pénteken délután három órakor kezdődik, a férfiaké ezt követően indul. Szombaton és vasárnap a szerenkénti döntők szintén délután három órakor kezdődnek.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Szombathely számára fontos, hogy a város időről-időre nemzetközi szintű versenyeknek ad otthont, így a jövőben is folytatni és támogatni kívánják ezt a hagyományt.

MTI

2021.10.18 17:05:36

Egyéb egyéni ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Beszélgetés diplomáciai feladatokról, a sport konzerváló erejéről és persze a teniszről.

2021.10.18 22:04:42

Egyéb egyéni L. P. I.

2021.10.18 13:46:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Gyors, erős, okos, és szerelmes a vívásba: a 28 éves vívónő nyerni ment a tokiói paralimpiára.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.