Torna: három magyar érem a koperi vk záró napján

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 19:39
null
Vecsernyés Dávid (Fotó: AFP, archív)
A magyar tornászok három érmet szereztek a koperi világkupa utolsó napján, vasárnap. Vecsernyés Dávid nyújtón lett ezüstérmes, Székely Zója gerendán, Böczögő Dorina talajon végzett harmadikként.

 

A magyar szövetség közlése alapján a vk második döntős napján a magyarok közül Vecsernyés Dávid nyújtón lett ezüstérmes, Székely Zója gerendán, Böczögő Dorina talajon végzett harmadikként.

Vecsernyés elmondta: egyáltalán nem számított éremszerzésre, hiszen több nehezítő körülménnyel is meg kellett küzdenie.

„Az elmúlt két hétben betegeskedtem, kisebb megfázásom volt, így nem tudtam azt az edzésmunkát elvégezni, amit szerettem volna, és le is gyengültem. De ez semmi nem volt ahhoz képest, ami itt várt. Mivel csak súllyal rögzítették a nyújtót, ezért már a selejtezőre le kellett építenem a gyakorlatomat. Folyamatosan mozgott alattam a szer a súlyom miatt, egy elem sem volt a helyén, végig korrigálnom kellett. Ezért kaptam alacsony pontot, és örültem, hogy egyáltalán döntős vagyok” – nyilatkozta. Hozzátette: a fináléra már úgy alakította át a gyakorlatát, hogy bekalkulálta a nyújtó mozgását.

„Így egész jó gyakorlatot tudtam csinálni, csak a leugrás nem sikerült, mivel ahhoz kellett volna a normálisan lerögzített szer segítsége is. Pontszámom megfelelő lett, bár normál körülmények között ennél jóval többet tudok, de örülök, hogy második lettem, az előzmények és az itteni körülmények ismeretében nem is számítottam rá, hogy dobogóra állhatok” – közölte.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya kiemelte: kifejezetten örül a két harmadik helynek, még inkább annak, hogy mindenki nagyon jól teljesített, és a felkészülési időszaknak megfelelő gyakorlatokat mutatott be, ráadásul rontás nélkül. Hozzátette: a vk-n nagy mezőny volt, amerikai, kanadai, angol és ukrán tornászok is a szerekhez léptek.

Szombaton a magyar tornászok két ezüstérmet gyűjtöttek be: Bácskay Csenge ugrásban, Székely Zója felemás korláton végzett a második helyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik