K. E. 2021.04.22 21:05 Frissítve: 2021.04.22 22:10

Torna Eb: Balázs Krisztián bejutott a szerenkénti döntőbe

Balázs Krisztián nyújtón bejutott a vasárnapi szerenkénti döntőbe a bázeli torna Európa-bajnokságon.

Balázs Krisztián ott lesz a szerenkénti döntőben (Fotó: AFP)

 

Hát, ez nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna – és ami fontosabb, ahogyan azt magyar szakemberek várták...

A magyar színeket Mészáros Krisztofer (Győri AC), Balázs Krisztián (FTC-Telekom) és Bátori Szabolcs (KSI SE), Dobrovitz Ádám (KSI SE), Kállai Zoltán (BHSE), Vecsernyés Dávid (BHSE) képviselte a bázeli kontinensviadal csütörtöki napján, a férfiak selejtezőjében.

A legnagyobb várakozással Mészáros és Balázs szereplését vártuk, ők mind a hat szeren pódiumra léptek, és persze Kállai és Vecsernyés gyakorlatában is bíztunk: előbbit lólengésben, utóbbit nyújtón tartottuk esélyesnek arra, hogy bejusson a szerenkénti döntőbe.

Nos, a rövid összegzése a napnak ellenben az, hogy egy, az egy szem legény állta a sarat Bázelben: az élete első felnőtt-világversenyén induló Balázs Krisztián nyújtón az ötödik legmagasabb pontszámot kapta csütörtökön, így vasárnap pódiumra léphet a szerenkénti fináléban.

És ennyi...

Egyébként Balázs Krisztián közel járt az egyéni összetett döntőhöz is, első számú tartalékként azonban csak akkor juthat szerephez pénteken, ha a finalisták közül valaki visszalép.

„Elöljáróban annyit mondanék, hogy egész nap sok volt a rontás, de nemcsak nálunk, hanem mindenkinél – kezdte értékelését Kovács István szövetségi kapitány. – Mészáros Krisztofer talajon kezdett, s ott rontott, aztán ezt a hibát cipelte magával végig, meg kell fejtenünk, miért történt ez így. Bár voltak gondjai a felkészülés során, hiszen küzdött térdsérüléssel és csuklófájdalommal is, ám ő ennél sokkal többre képes. És többre képes Balázs Krisztián is, aki viszont a bokasüllyedése miatt nem tudja terhelni a lábát – egyéni összetettben tőle is többet vártam, és többet is tud ennél. Az viszont, hogy nyújtón bekerült a fináléba, elismerésre méltó, és kifejezetten reményteli. Sajnos, a két egyszeres tornászunk nem jutott döntőbe: Kállai Zoltán lovon elrontotta az első elemet, aztán pedig a leugrását is, így elszállt az esélye a továbblépésre. Vecsernyés Dávid nyújtón ugyan nem hibázott, de nem volt tökéletesen tiszta minden eleme, ráadásul szigorúak is voltak a bírók, így ő is lemaradt a döntőről. Igen, csalódott vagyok, alapos megbeszélést igényel, hol hibáztunk a felkészülés során, és min kell változtatnunk a jövőben.”

2021.05.16 08:52:23

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Évtizedek óta vágyott feladatot kapott: első osztályú klubnál foglalkozhat kommunikációval.

2021.05.15 23:24:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ebben kizárólag egy részletes, őszinte, feltáró vallomás segíthet. Ha úgy tetszik, vezeklés, amely teljes feloldozást, bűnbocsánatot ugyan nem adhat, de némi könnyítést azért igen, tisztázná a másikat, ezzel növelné olimpiai részvétele esélyeit.

2021.05.15 16:14:45

Egyéb egyéni K. T. I.

A francia sportlap magazinja többoldalas interjút közölt a világ legidősebb, még élő olimpiai bajnokával.

2021.05.15 09:23:47

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Első aranyérmünket a műkorcsolyázó Földváry Tibor nyerte 126 évvel ezelőtt – Budapesten.

2021.05.14 22:15:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A bizonytalanság, az óvatoskodás vezetői gyengeséget takar.