K. T. I. 2021.01.27 09:38 Frissítve: 2021.01.27 12:09

Tokió 2020: elhalasztják a szinkronúszók első tesztversenyét

Japán sajtóértesülések szerint elhalasztják a szinkronúszók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalát, melyet március 4. és 7. között terveztek megrendezni az új Tokiói Vizes Központban, ahol ezzel egyidőben a tavalyról idén nyárra halasztott olimpia első tesztversenyét is tartanák – számolt be az MTI.

A szinkronúszók márciusi tesztversenyét is el kellett halasztani (Fotó: AFP)

 

A Kyodo hírügynökség alapján a Magyar Távirati Iroda arról számolt be, hogy a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása, valamint a beutazási korlátozások miatt a nemzetközi és a japán sportági szövetség is úgy döntött, hogy a verseny április és május közötti pótlásáról kezdi meg az egyeztetést.

Japánban a külföldről érkező sportolók eredetileg mentességet kaptak volna a beutazási tilalom alól az olimpiai tesztversenyek idejére, a tokiói kormány azonban január közepén megszüntette ezt a mentességet a fővárost érintő, a pandémiával összefüggő vészhelyzet miatt.

Az MTI kiemelte, a rendkívüli állapot egyelőre február 7-ig tart, de sajtóértesülések szerint szükség esetén február végéig meghosszabbítható.

A nyári játékok megrendezésével kapcsolatban az elmúlt hetekben egyre többen fogalmaztak meg kritikákat, veszélyeket és bizonytalanságokat, a brit The Times című napilap a japán kormány egyik meg nem nevezett, rangidős tagját idézve arról írt, hogy már a lemondás részleteiről tárgyalnak, és az ázsiai ország inkább 2032-ben rendezne olimpiát.

Közben Szuga Josihide japán miniszterelnök, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is azt nyilatkozta, hogy változatlanul eltökéltek az esemény megtartását illetően. A tavalyról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik Tokióban – idézte fel az MTI.

2021.03.07 08:50:26

Egyéb egyéni GYŐRI FERENC

A történész szerint Magyarország megérdemelne egy különálló, nagy olimpiai sportmúzeumot.

2021.03.03 16:37:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Federer zseniális teniszező, emberként is lenyűgöző, izgalmas karakter, példaértékű az élete.”

2021.03.02 15:19:40

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.03.03 07:16:00

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

„Egy edző vagyok, aki megtalálta a helyét ebben a gyönyörű sportágban – a pályafutása után is.”