Speciális Olimpia: népes magyar csapat indul Berlinbe

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 19:23
null
Letették az esküt a berlini Speciális Olimpiára készülő magyar sportolók (Fotó: Szabó Miklós)
A Sándor-palotában tették le az ünnepélyes esküt a júniusi, berlini Speciális Olimpiára utazó magyar csapat tagjai, akiket Novák Katalin köztársasági elnök fogadott.

Hetvenhat magyar sportoló mondta együtt hangosan az eskü szövegét, akik a június 17. és 25. között rendezendő berlini Speciális Olimpiai Játékokra utaznak majd, és akiket ez alkalomból Novák Katalin köztársasági elnök fogadott a Sándor-palota tükörtermében.

„Köszönjük önöknek, hogy a tanúi lehetünk az eskütételünknek, és hogy kitartást, tiszteletet, alázatot és becsületet tanulhatunk önöktől. Azon kevesek közé tartoznak, akik meg merik méretni magukat a világgal – mondta megnyitóbeszédében Novák Katalin, aki az eskü záró gondolatával fejezte be a beszédét. – Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!”

Az ünnepélyes eskütételen részt vett Fürjes Balázs államtitkár, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke, valamint Gyurta Dániel és Berki Krisztián olimpiai bajnokok – utóbbi mondta az egybegyűlt sportolókkal együtt az eskü szövegét. A ceremónia után, további motiváció gyanánt a csapat együtt megnézte a Nemzeti Aranyai című filmet.

Soha nem utazott még ilyen népes magyar válogatott a speciális játékokra, a 76 sportoló tizenöt sportágat képvisel, a tornán pedig kétszáz országból mintegy hétezer sportoló vesz majd részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik