FelülMOLhatatlan élmény: jön a sztárok és gamerek viadalának fináléja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 12:47
Címkék
Utolsó fordulójához érkezik a sztárokkal tűzdelt MOL Gamer Magyar Kupa, mely október 15. óta ejti rabul a stadionokból kiszorult futballimádókat, az e-sportok szerelmeseit és a szimplán szórakozni vágyó nézőket. A MOL több mint ezer versenyzővel induló, egyedülálló versenyének döntőjében a Meggyes Dávid, Gabinho kettős a GoodLike, KondakorKevin98 duóval mérkőzik meg az ország legjobb gamerpárosa címért.

A futball halhatatlan, fenséges és örök. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint a sport térnyerése a virtuális világban is. A FIFA, mint játék már évek óta bizonyítja, hogy több mint a „valódi” foci kontrolleres leképeződése. Ez már egy külön sport, egy külön szerelem, mely a technológiai innováció révén csak egyre erősebb lesz.

Évente emberek milliói veszik meg a játék aktuális kiadását, a legutóbbi játékkal pedig már több mint 10 millióan játszottak. A lelkesedés az e-sporttá előlépett virtuális futball iránt Magyarországon is töretlen, és mint az összes népszerű sportágnál, ebben az esetben is mindenki arra kíváncsi, vajon ki a legjobb? Erre jött létre a MOL Gamer Magyar Kupa.

Egy különleges közösségi gaming esemény

A MOL támogatóként számos sportágban jelen van az országban, az idei évtől pedig a labdarúgó Magyar Kupát is támogatja. A rangos hazai, fizikai verseny mellett, most egy virtuális kupát is indított a vállalat azért, hogy az e-sportok kedvelői is hódolhassanak a foci iránti szenvedélyüknek.

Az e-sportok különleges védjegye, hogy itt mindegy, ki, honnan származik vagy éppen milyen a fizikuma. Egytelen dolog számít, a tehetség és a kitartó gyakorlás. E szellemiség mentén tovább haladva szervezte meg a MOL a Gamer Magyar Kupát, melyre az amatőröktől a profikig bárki jelentkezhetett, aki csak rendelkezett Xbox Live Gold előfizetéssel és FIFA 21 játékkal.

Egy magas színvonalú versenyhez hasonló minőségű lebonyolítás és díjazás dukál. Előbbit a projekt tervezésért, lebonyolításáért, valamint a kommunikációért felelős Esport Universum csapata biztosította be. Az esemény házigazdája az ismert magyar gamer, Nessaj volt, a versenyeket pedig a rendezvény médiapartnere az esport1.hu YouTube csatornáján streamelték Gundel Takács Gábor jól ismert és szeretett kommentárjával. A MOL Gamer Magyar Kupa fődíját az Xbox Magyarország, a küzdelmek videojátékos partnere ajánlotta fel, mely az egyik első hazai Xbox Series X konzolok egyikével lepi majd meg a virtuális torna győztesét.

Út a döntőig

A különleges megmérettetés meg is mozgatta az online közösséget, több mint ezer jelentkező kezdte meg a menetelést az egyenes kiseséses selejtezőben, ahonnan mindössze négy FIFA-guru juthatott tovább. Azok számára, akik képességeik bizonyításával átjutottak a rostán, a verseny csak itt vált igazán komollyá, hiszen a MOL Gamer Magyar Kupa szépsége, hogy jóval nehezebb, mint egy általános kiírás: itt a győzelemhez egyedül és csapatban is jól kell teljesíteni, sőt, még a hazai gamer világ legjobbjait is felül kell múlni.

A negyeddöntőben a selejtezőkör négy továbbjutója, valamint a MOL által kiválasztott négy profi, a hazai FIFA közösség számára jól ismert gamer egy-egy ismert emberrel párba állva folytathatta a harcot a trófeáért a kamerák kereszttüzében. A sztárok között olyan nevek szerepeltek, mint Kulcsár Edina és férje Szabó “Csuti” András, Curtis, Ganxsta Zolee, Köllő Babett vagy éppen Kempf Zozó.

A teljessé vált negyeddöntős mezőny egyből egy családi háborúval indult. A Csuti, Gogetinho páros csapott össze a Kulcsár Edina – ATrueGunnerx duóval, így a továbbjutás sorsa mellett az is kiderülhetett, hogy ki viseli otthon a FIFA-s nadrágot. A kiélezettnek ígérkező, ám végül meglepően sima mérkőzést Edina csapata nyerte 4–1-re, ezzel romba döntve egy újabb sztereotípiát, miszerint a hölgyek nem tudnak FIFA-zni. Az ág másik találkozóján egy lerendezetlen konfliktus végére került pont. Eredetileg Meggyes Dávid játszott volna Gabinho oldalán, de Ganxsta Zolee olyannyira móresre akarta tanítani Curtist és társát, hogy túszul ejtette Meggyest és átvette a helyét. Ganxsta magabiztossága eredményességgel párosult, 3–2-es győzelemmel mutatta meg, ki a rapper a házban.

A negyeddöntő másik ágán Ganxsta Zolee visszatért eredeti partneréhez, B3rt11-hez, a Kempf Zozó, Vadicska Olivér páros azonban már túl nagy falatnak bizonyult. A rapper és társa végül 7–3-as vereséggel mehetett a feltöltődésért felelős Fresh Cornerbe. Az utolsó negyeddöntős összecsapást a GoodLike, KondakorKevin98 duó vívta a Köllő Babett, SlyFlys kettős ellen. A luxuskivitelű mérkőzés szorosan kezdődött, a második félidőben azonban GoodLike csapata minden ellenállást felőrölt és 4–1-es eredménnyel búcsúztatta Babettéket.

Az elődöntőkben a döglégyverő Kempf Zozó csapata a GoodLike, KondakorKevin98 párossal csapott össze a döntőbe jutásért. A mérkőzés a téthez méltóan rendkívüli izgalmakat hozott. A rendes játékidőben 2–2-es döntetlenre végeztek a felek, így végül egy maratoni, 9 körös tizenegyespárbaj döntött a győzelemről GoodLike csapata javára.

A másik ágon az utolsó versenyben maradt hölgy, Kulcsár Edina és partnere ATrueGunnerx találkozott azzal a Meggyes Dávid, Gabinho duóval, melynek egyik tagja Ganxsta Zolee jóvoltából a negyeddöntőt egy kocsi csomagtartójában töltötte összekötözve. Dávidot azonban nem törte meg az emberrablás, kiválóan szállt be Gabinho mellé, akivel végül 1–0-ra múlta felül Kulcsár Edináékat.

A futball népszerűsítése mellett a MOL nem titkolt célja, hogy azokat a generációkat is megszólíthassa, akiket a hagyományos médiakommunikációs csatornákon keresztül nehezen vagy egyáltalán nem tudott elérni. A vállalat támogatásával létrehozott legújabb kezdeményezés ilyen szempontból telitalálatnak bizonyult. A MOL Gamer Magyar Kupa a sztárok a gamerek és a közemberek viadalává lépett elő, mely az elszigetelődés idején kiváló szórakoztatást nyújt minden sportkedvelőnek. A verseny közvetítései eddig több tízezer embert mozgattak meg a képernyők előtt, a december 3-i döntővel pedig minden bizonnyal felülmúlják majd az eddigi rekordokat is.

MOL GAMER MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
December 13., 20.00:
Meggyes Dávid, Gabinho–GoodLike, KondakorKevin98 – élőben itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik