Európa vezető sportlapjai köszöntik a 120 éves Nemzeti Sportot

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 11:32
Szerdán 120 éves Nemzeti Sport. A születésnap alkalmából Európa vezető sportlapjai is köszöntötték lapunkat. Többek között a Marca, a Kicker, a La Gazzetta vezető újságírói címeztek levelet Szöllősi György főszerkesztőnek és a lap munkatársainak.

Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője: „Nagyszerű hír, hogy az újság megérte ezt a kort, amely a sportújságírás egészségét jelzi. Ezekben a média számára nehéz időkben, amelyben az újságírás ismét feltalálja magát, a fogyasztás új csatornáihoz, új formáihoz igazodik, az olyan hagyományos, precíz, professzionális és minőségi médiumok, mint a Nemzeti Sport, létfontosságúak.”Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője: „Nagyszerű hír, hogy az újság megérte ezt a kort, amely a sportújságírás egészségét jelzi. Ezekben a média számára nehéz időkben, amelyben az újságírás ismét feltalálja magát, a fogyasztás új csatornáihoz, új formáihoz igazodik, az olyan hagyományos, precíz, professzionális és minőségi médiumok, mint a Nemzeti Sport, létfontosságúak.”

Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője, az Európai Sportmédia (ESM) elnöke: „Kedves barátaim a Nemzeti Sportnál, 120 évet ünnepelni óriási! A lap 1903. március 15-i alapítása olyan nap, amire tényleg emlékezni kell. Az újság munkatársai mai napig nagyszerű munkát végeznek. A Kicker csapatának nevében izgalmas és stabil jövőt kívánok.”

 

Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke, a La Gazzetta dello Sport főmunkatársa:„A Nemzeti Sport 120 éve nagy jelentőséggel bír, mert az újság mindig az emberek szívéhez szólt. Emlékszem, amikor 1996-ban a La Gazzetta dello Sport százéves évfordulóját ünnepeltük, büszkének, hálásnak és szerencsésnek éreztem magam, amiért részese lehetek az újságnak. Azt hiszem, a Nemzeti Sport szerkesztősége is megtapasztalta, hogy ez mennyire csodálatos érzés.”

 

Charles Camenzuli, az AIPS Europe elnöke:„A mai nap egy fontos dátum a sportmédia történetében és fejlődésében, ugyanis ma 120 éves a Nemzeti Sport... 2023 januárjában volt lehetőségem ellátogatni a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, és az általam tapasztalt munka megerősítette, hogy az NS miért működik már 120 éve...”


Iacopo Iandiorio, a La Gazzetta dello Sport nemzetközi futballért felelős vezetője:

„Boldog 120. születésnapot kíván idősebb testvéretek, a 127 éves La Gazzetta dello sport! Örülünk, hogy összetarthatunk veletek!”

Sander Berends, az ELF Voetbal főszerkesztője: „Hollandiából szeretnénk gratulálni ehhez a csodálatos jubileumhoz.”

Cees van Cuilenborg, az Európai Sportmédia (ESM) korábbi titkára: „Gratulálok Önöknek, akik jelentős szerepet játszottak a múltban, és a jövőt is ápolják.”

Cagri Davran. a török Fanatik külföldi rovatának szerkesztője: „120 év igazán hihetetlen. További sok sikereket kívánunk. Önök nagyon szerencsések, hogy részesei lehetnek ennek a történetnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik