Munkatársainktól
2023.03.28 19:01 Frissítve: 2023.03.29 10:48

ECA: Budapesten éjszakánként padeleztek a világsztárok

A visszavonult profi futballisták kedvenc játéka lett az utóbbi időben a padel. Ennek az új sportágnak hódoltak a budapesti tartózkodásuk alatt az ECA-rendezvényre érkező sztárok, többek között ütőt ragadott Andrij Sevcsenko és John Terry is.

Pákay Péter (balra), a Magyar Padelszövetség alelnöke és John Terry (A képre kattintva galéria nyílik)

 

A spanyol eredetű padel játékot talán a legegyszerűbben a tenisz és fallabda ötvözeteként lehetne leírni. Legutóbb a katari világbajnokságon szembetűnő volt, hogy a helyszínen tartózkodó mintegy száz „FIFA-legenda”, amikor nem meccset nézett, vagy kispályán futballozott, akkor ennek az új hóbortnak, a padelnek hódolt: a FIFA által kibérelt luxus szállodák mellett sorakoztak a padel-pályák Katarban.

A PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi is padelezett Budapesten

Budapesten, ahol az Európai Klubszövetség (ECA) tartotta közgyűlését az elmúlt napokban ugyancsak kapóra jött, hogy itt is van már a különleges igényeket kielégítő fedett padelpálya. A Nemzeti Sport megtudta, hogy budapesti tartózkodásuk idején az ECA-rendezvényre érkező legnagyobb sztárok is órákat játszottak éjszakánként a Feneketlen-tónál lévő Premier Padel nevű klubban. A létesítmény tulajdonosa, egyben a Magyar Padelszövetség alelnöke, Pákay Péter lapunknak megerősítette, hogy szombaton, vasárnap és hétfő este 10 óra után olyan hírességek ütötték náluk a labdát, mint Patrick Kluivert, Andrij Sevcsenko, John Terry, sőt, ütőt vett a kezébe az ECA és a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi is. A padelklubtól kapott fotókon feltűnik Dzsudzsák Balázs is, aki barátja, Patrick Kluivert kérésére próbálta ki az exlabdarúgók kedvenc új sportágát. A holland ikon a napokban arról is posztolt, hogy Dzsudzsák megmutatta neki a magyar fővárost.

Patrick Kluivert és Dzsudzsák Balázs Budapesten (Fotó: HAON, Instagram)

 

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.