Cselgáncs Eb: Pupp Réka és Kovács Kitti kiesett

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.29. 10:56
null
Pupp Réka kiesett (Fotó: Tumbász Hédi)
Az 52 kilogrammos Pupp Réka és az 57 kilogrammos Kovács Kitti is egy vereséggel búcsúzott a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitó napján – írja az MTI.


Kovács Kitti, a BHSE versenyzője – akinek eddigi legjobb eredménye a márciusi, prágai világkupa-viadalon szerzett ezüstérem volt – a 32 között a horvát Tihea Topoloveccel csapott össze. Első találkozójukon javarészt a cseh fővárosban ötödik ellenfél irányított, a 24 éves magyar két és fél perc elteltével már két intésnél járt. A négyperces mérkőzésidő nem hozott értékelhető akciót, az aranypontig tartó hosszabbításból pedig 35 másodperc pörgött le, amikor az ellenfél Kovács mögé lépett, egy hátsó gánccsal leterítette őt, és ipponnal nyert. A Honvéd dzsúdósának ezzel befejeződött a kontinenstorna.

Pupp Réka, az Atomerőmű SE versenyzője – aki tavaly bronzérmet nyert a lisszaboni Eb-n – erőnyerőként a 16 között kezdte meg szereplését az Armeec Csarnokban, ahol Mascha Ballhaus várt rá. A német dzsúdós tavaly harmadik lett a párizsi Grand Slamen, idén pedig ugyancsak GS-viadalon hetedikként zárt Tel-Avivban.

Első találkozójukon a 25 éves Pupp – aki a hónap elején Antalyában a magyar dzsúdósport hetedik Grand Slam-aranyérmese lett - aktívan kezdett, és két percig stabilan kézben tartotta a meccset. Ekkor azonban a tavalyi, budapesti U23-as Eb-n második Ballhaus egy belső horogdobással földre vitte a paksi sportolót, és vazaarit kapott. A hátralévő időben Pupp folyamatosan ment előre, egyszer sikerült is kitolnia ellenfelét a szőnyegről, a németet megintették, de az értékelhető akció már nem jött össze.

Pupp így – akárcsak korábban az 57 kilós Kovács Kitti – helyezetlenül zárta az Eb-t.

Ezzel a mieink számára véget ért a pénteki versenynap, szombaton 63 kilóban Özbas Szofi és Karakas Hedvig, 70-ben Gercsák Szabina, 81-ben pedig Ungvári Attila és Rajkai Róbert lép tatamira Bulgáriában.

A koronavírus-járvány miatt a küldöttségek számára ezúttal is buborékos rendszerben zajlik az Európa-bajnokság. Csak oltási igazolvánnyal rendelkező vagy gyógyult résztvevők léphetnek be a zárt zónába – egy negatív PCR-tesztet követően –, akik a viadal végéig kizárólag az arénában vagy a hotelben tartózkodhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik