Asztalitenisz-vb: sorozatban negyedszer lesz Kína–Japán aranycsata a nőknél

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.07. 17:47
null
A sportág történetének talán legnagyobb alakja, a kínai Ma Lung a tizenharmadik világbajnoki címét gyűjtheti be Csengtuban (Fotó: WTT)
A csengtui asztalitenisz csapat-világbajnokság női versenyszámában bejött a papírforma, vagyis a címvédő kínai és a örök trónkövetelő japán együttes jutott be a fináléba, a férfiaknál viszont e két ország válogatottja már az elődöntőben találkozik.

 

A végéhez közeledik a csengtui csapat-világbajnokság, olyannyira, hogy a nőknél már kialakult a döntő párosítása. Nem született meglepetés, miként a tavalyi tokiói olimpián és a legutóbbi három világbajnokságon, most is Kína és Japán küzd meg az aranyéremért. Az említett eseményeken „természetesen” mindig a kínaiak nyertek, s csodaszámba menne, ha ez a sorozat éppen odahaza nem folytatódna, a szombati finálénak egyértelműen a címvédő az esélyese.

A fölényüket mi sem jellemzi jobban, mint hogy az egyenes kieséses szakaszban még játszmát sem veszítettek, vagyis a mieink elleni nyolcaddöntőt, a portugálok elleni negyeddöntőt és a tajvaniak elleni elődöntőt is 3:0-ra nyerték meg, ha pedig az egész világbajnokságot nézzük, akkor nyolc mérkőzésen 24:0-ás meccs- és 72:1-es játszmaaránynál állnak…

A férfiaknál is egyértelműen a kínaiak a favoritok, pláne, hogy a fiatal, feltörekvő svéd válogatottat is rendkívül simán intézték el, az európaiak a 0:3-nál minden bizonnyal szorosabb eredményben reménykedtek.

A sportági erőviszonyokat jól tükrözi, hogy a férfiaknál és a nőknél a négy elődöntős országból három, Kína, Japán és Németország ugyanaz, a kivételt a dél-koreai férfi és a tajvani női együttes jelenti. A döntő párosítása viszont biztosan eltérő lesz, mert a férfiaknál már a szombati elődöntőben találkozik Kína és Japán, a másik ágon pedig dél-koreai–német meccset rendeznek a döntőért.

56. CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
Férfiak. Negyeddöntő

Kína–Svédország 3:0, Japán–Portugália 3:1, Dél-Korea–Hongkong 3:1, Németország–Franciaország 3:2
Az elődöntő párosítása
Kína–Japán, Dél-Korea–Németország

Nők. Elődöntő
Kína–Tajvan 3:0, Japán–Németország 3:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik