Asztalitenisz-vb: a mieink női egyesben is befejezték

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 08:09
null
Madarász Dóra öt játszmában kapott ki a luxemburgi Sarah de Nuttétól (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Magyar szempontból nem volt sikeres a houstoni egyéni világbajnokság első napjának esti programja, miután Ecseki Nándor, Madarász Dóra és Hartbrich Leonie is sima vereséget szenvedett.

 

A sportág történetének első amerikai világbajnoksága egyelőre nem a mieinkről szól: amellett, hogy az első napon korábban egyesben Szudi Ádám és Lakatos Tamás győzött az első fordulóban, Póta Georgina és Majoros Bence, valamint az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros is kiesett. A helyi idő szerinti esti programban még három magyar állt asztalhoz, de reálisan nézve közülük valójában csak Madarásznak lehettek győzelmi reményei. A világranglistán 64. helyen álló magyar ellenfele a 79. helyen rangsorolt luxemburgi Sarah de Nutte volt, akit az elmúlt években nem mellesleg korábbi szövetségi kapitányunk, Téglás Péter készített fel a legnagyobb eseményekre, így a tokiói olimpiára is. A papírforma nagy csatát ígért, ám ez sajnos elmaradt, a luxemburgi ugyanis simán győzött 4:1-re úgy, hogy még a játszmákon belül sem volt igazán nagy küzdelem.

Harmadik női játékosunk, Hartbrich Leonie mindjárt elsőre igazán nagy halat fogott ki Lily Zhang személyében. Az amerikai-kínai 30. a világranglistán, s a tudásáról sokat elárul, hogy a kínaiak őt tartották érdemesnek arra, hogy a pingpongdiplomácia jegyében egyik legjobbjukkal, a férfiaknál a világon jelenleg a 7. legjobbnak számító Lin Kao-jüannal elinduljon vegyes párosban. Hartbrich az első két szettben még tartotta a lépést Zhanggal, de játszmát így sem tudott nyerni, ő sem jutott be a legjobb 64 közé, ami azt jelentette, hogy a mieink a vegyes páros után női egyesben is elbúcsúztak Houstontól. Persze a marosvásárhelyi klasszisra, a román színekben versenyző Szőcs Bernadettére még érdemes figyelni, a világranglista-24. könnyedén vette a chilei Paulina Vega jelentette első akadályt.

A férfiaknál a balkezes Ecseki Nándor az esélytelenek nyugalmával várhatta a top 20-as – jelenleg éppen a 19. – japán Niva Koki elleni összecsapást. A 25 esztendős magyar asztaliteniszező a 132. az aktuális rangsorban, azaz csodaszámba ment volna, ha sikerül legyőznie a japánt, de ebben a sportágban a legjobb ázsiaiakkal szemben csak ritkán lehet csodát tenni. Ecsekinek sem sikerült, négy játszmában kikapott, ezzel nem jutott a legjobb 64 közé.

Ami a folytatást illeti, a világbajnokság második napján a férfi egyes második fordulójában, a 32 közé jutásért Szudi Ádám a kínai Vang Csü-csin, Lakatos Tamás a szlovén Darko Jorgic ellen áll asztalhoz, a Póta, Madarász női párosunk pedig a szerbiai Surján Szabina, Izabela Lupulesku duóval meccsel ugyancsak a 32 közé jutásért.

EGYÉNI ASZTALITENISZ VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
Férfiak. Egyes. A 64 közé jutásért:
Niva (japán)–Ecseki Nándor 4:0 (7, 9, 7, 4)
Nők. Egyes. A 64 közé jutásért: De Nutte (luxemburgi)–Madarász Dóra 4:1 (7, 1, 5, –4, 3), Zhang (amerikai)–Hartbrich Leonie 4:0 (10, 10, 3, 8), Szőcs Bernadette (romániai)–Vega (chilei) 4:0 (2, 5, 4, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik