Asztalitenisz ob: Lakatos Tamás és Imre Leila a bajnok

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 19:38
null
Lakatos Tamás győzött a férfiak döntőjében (Fotó: Árvai Károly)
A gödöllői ob döntőjében Póta Georginát legyőző Imre Leila első, a címvédő Szudi Ádámot hat játszmában verő Lakatos Tamás második magyar bajnoki címét szerezte egyesben.

Imre Leila volt az asztaliteniszezők gödöllői országos bajnoksága utolsó napjának meglepetésembere, mert bár ott volt a négy között Póta Georgina és Madarász Dóra is, ő vitte haza az aranyérmet. Az igazsághoz tartozik, hogy az elődöntő az ölébe hullott, ugyanis miután Madarász megnyerte az első játszmát, jelezte, sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot.

„Madarász már a csütörtöki negyeddöntőben érezte, hogy gond van a bal lábával, ezért abban maradtunk, megpróbálja az elődöntőt, de ha nem megy, nem erőlteti. Közeleg az Európa-bajnokság és az olimpia, nem akart kockáztatni” – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán.

Ez persze nem kisebbíti Imre Leila érdemeit, elvégre a Budapesti Erdért játékosának a fináléban még meg kellett küzdenie az aranyéremért, ráadásul a túloldalon a női egyesben ötszörös magyar bajnok Póta Georgina állt.

„Leila remek teljesítményt nyújtott, a második szettben volt egy kulcspillanat, vesztett állásból fordított, utána pedig már felszabadultan asztaliteniszezett” – értékelte a kapitány a látottakat. Imre Leila sikerével új név került a trófeára, mert bár női párosban 2019-ben már nyert magyar bajnoki címet, egyesben ez az első sikere.

A férfiaknál viszont az esélyeseket semmi sem hátráltatta, így a papírformának megfelelően a válogatott két alapembere, Szudi Ádám és Lakatos Tamás jutott be a fináléba. A vegyes párosban olimpiai kvótás Szudi kifejezett specialistája ennek a számnak, az elmúlt négy évben háromszor is ő győzött, igaz, 2016-ból Lakatosnak is van már férfi egyes aranyérme. Kettejük párharca mindig élvezetes, izgalmas mérkőzést hoz, ez most sem volt másként, s ugyan Szudi jobban kezdett, a hajrát jobban bíró Lakatos legyőzte a címvédőt.

A egyéni országos bajnokság után nincs megállás, a jövő hét végén a férfi és a női élvonalbeli csapatbajnokság, az Extraliga négyes döntőjére kerül sor Budaörsön.

EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GÖDÖLLŐ

FÉRFIAK
Egyes
Elődöntő
Szudi Ádám (SPG Walter Wels)–Kishegyi Ákos (Városi SE Dunakeszi) 4:1 (–9, 9, 6, 11, 4), Lakatos Tamás (Amiens STT)–Timafalvi Gergő (HRT Spedition Egri AK) 4:0 (7, 8, 10, 7)
Döntő
Lakatos Tamás–Szudi Ádám 4:2 (–8, 7, –6, 9, 8, 8)

NŐK
Egyes
Elődöntő:
Póta Georgina (SH-ITB Budaörsi SC)–Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE) 4:1 (–7, 10, 10, 6, 8), Imre Leila (Budapesti Erdért SE)–Madarász Dóra (Lys Lille Metropole) 4:1 (–9, 0, 0, 0, 0)
Döntő
Imre Leila–Póta Georgina 4:1 (8, 14, 7, –6, 8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik