Asztalitenisz: két párosunk is a legjobb nyolc között

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 18:25
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros a negyeddöntőben kínai duóval találkozik (Fotó: WTT)
A wtt-sorozat dohai contender-versenyének főtábláján egyesben Madarász Dóra, valamint az Ecseki, Szudi férfi és az Ecseki, Madarász vegyes páros vette sikerrel az első fordulót.

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros nagyjából egy évvel ezelőtt kapott kiemelt bizalmat a válogatott szakvezetésétől, Muskó Péter a férfiak és Bátorfi Zoltán a nők szövetségi kapitánya ebben a ciklusban az említett duóban látja az olimpiai szerepléskiharcolásának esélyét. Ecsekiék eddig egész jól sáfárkodtak a lehetőségekkel, több versenyen is a negyeddöntőig vagy az elődöntőig jutottak, aminek köszönhetően jelenleg a 22. helyen állnak a versenyszám világranglistáján.Alig másfél évvel a párizsi játékok előtt ez nem rossz pozíció, amire most a dohai wtt-versenyen még rá is erősíthetnek a mieink, akik – bár kicsit megkínlódtak a Borgar Haug, Tatiana Kukulková norvég, szlovák kooperációval – sikerrel vették a contender-verseny nyolcaddöntőjét. A következő körviszontmég ennél is rázósabbnak ígérkezik, a kínai Kuaj Man, Lin Si-tung duóval szemben ugyanis nem feltétlenül a magyar páros számít esélyesnek.

A 26 éves balkezes Ecseki amúgy kifejezetten jó párosjátékosnak számít, amitMadarász után Szudi Ádám oldalán is kamatoztatott: a két éljátékosunk alkotta duó nagy meccsen, a belga Nuytinck, Rassenfosse kettőssel szemben az első négy játszmában csak szaladt az eredmény után az ötödikben viszontparádés,6:0-s rajttal egyértelműen a maga javára fordította az eredményt.

Ecseki mellett Madarász is elégedetten zárhatta a napot, a vegyes páros után egyesben is győztesen hagyta el az asztalt. A szlovák Barbora Balazová párosban kiemelkedő, egyesben viszont sebezhető, amit Madarász a találkozásaik során általában kihasznál – nem volt ez másként most sem,háromszettesmeccs végén jutott be a dohai nyolcaddöntőbe. Ugyanez sajnos nem sikerült Póta Georginának, a szerencsés vesztesként a főtáblára kerülő 38 éves klasszisunk az első kanyarban a kínai Csien Tien-jivel találkozott, s amint arra számítani lehetett, esélytelen továbbjutásra, miként a női párosoknál a Póta, Madarász kettős is kiesett.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, DOHA

FÉRFIAK
Páros
Nyolcaddöntő:

Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Nuytinck, Rassenfosse (belga)3:2 (–10, 8, –7, 9, 6)

NŐK
Egyes
A 16 közé jutásért:

Csien Tien-ji (kínai)–Póta Georgina3:0 (2, 7, 6)
Madarász Dóra–Balázová (szlovák)3:0 (8, 14, 8)

Páros
Nyolcaddöntő:

Piccolin, Vivarelli(olasz)–Póta, Madarász 3:1 (–7, 10, 4, 7)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő:

Ecseki, Madarász–Haug, Kukulková (norvég, szlovák)3:2 (8, 9, –9, –2, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik