Asztalitenisz: férfiválogatottunk nyeretlenül búcsúzott az Eb-től

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 12:43
null
Ecseki Nándor szettet sem vesztett az olasz Niagol Stoyanov ellen (Fotó: ETTU)
Utolsó csoportmeccsét is elveszítette férfi asztalitenisz-válogatottunk a kolozsvári Európa-bajnokságon, az olaszok elleni 1:3-mal a mieink befejezték a szereplésüket.


A horvátoktól (0:3) és a csehektől (1:3) elszenvedett vereség után állt asztalhoz a magyar férfiválogatott a kolozsvári Eb harmadik napján, s mivel a két nyeretlen együttesnek már nem maradt esélye a továbbjutásra, a magyar–olasz összecsapás tétje legfeljebb az volt, hogy melyik válogatott búcsúzik jobb szájízzel, győzelemmel a kontinenstornától. A papírforma itt is inkább az ellenfél mellett szólt, s erre csak ráerősített, hogy Muskó Péter szövetségi kapitány Majoros Bencét ezúttal pihentette, helyette a fiatal Juhász Patrikot küldte asztalhoz, ő volt a harmadik ember Szudi Ádám és Ecseki Nándor mellett. Juhászon érződött is a megilletődöttség, a Marco Rech Daldosso elleni meccsének negyedik játszmáját például 4:0-s vezetésről bukta el 11:4-re, de majdnem hasonlóan rossz szériája a jóval rutinosabb Szudi Ádámnak is volt, ő a Niagol Stoyanovval szembeni második szettet vesztette el 8:5-ös előnyről 11:8-ra. A csapat legbiztosabb pontja, miként a csehek ellen, most is Ecseki Nándor volt, a 24 éves balkezes játékos 3:0-ra intézte el Stoyanovot.

„A csehek és az olaszok ellen is meccset nyerő Ecseki Nándor hozta magát, Juhász Patrik is jó teljesítményt nyújtott, ez most ennyire volt elég – mondta Muskó Péter. – Az erősorrend alapján a negyedikek voltunk a csoportban, és ott is végeztünk, ha ezt nézem, reális a végeredmény, de bármennyire is előre kalkulálható vereségeket szenvedtünk, ettől még három nagyon fájó pofont kaptunk. Ha mélyebbre ásunk, bőven találunk olyat, amin a jövőben javítanunk kell, a játékosok hozzáállásával, akarásával viszont nem volt gond, sőt néha azt éreztem, a túlzott akarat a játék minőségének a rovására ment. Ezekből a vereségekből sokat tanultunk, igyekszünk hasznosítani a tapasztalatokat.”

Férficsapatunk tehát befejezte szereplését Kolozsváron, a nőkre azonban még fontos feladat vár: a délutáni programban a portugálokkal játszanak ki-ki mérkőzést, a tét a negyeddöntőbe jutás.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
G-csoport
Olaszország–Magyarország 3:1

Mutti–Szudi Ádám 3:1 (9, 4, –9, 8)
Stoyanov–Ecseki Nándor 0:3 (–11, –8, –8)
Rech Daldosso–Juhász Patrik 3:1 (–9, 3, 7, 4)
Stoyanov–Szudi 3:1 (–6, 8, 6, –3, 6)

További eredmény
Csehország–Horvátország 3:2


A végeredmény: 1. Csehország 6 pont, 2. Horvátország 5, 3. Olaszország 4, 4. Magyarország 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik