MTI 2016.03.12 15:09 Frissítve: 2016.03.12 15:21

Dopping: egy orosz rögbis házaspár is meldoniummal bukott le

Újabb két olyan válogatott orosz sportoló neve vált ismertté, aki az utóbbi hónapok „legnépszerűbb” doppingszerének, a meldoniumnak a használatán vesztett rajta.Egy rögbis házaspárról van szó, fegyelmi vétségüket a sportági világszövetség hozta nyilvánosságra. A közlemény szerint Alekszej Mihalcov és Aljona Mihalcova versenyen kívüli ellenőrzésen szolgáltatott olyan mintát, amely a laboratóriumi elemzéskor pozitívnak bizonyult.

Mind az orosz férfi-, mind a női válogatottnak még van esélye, hogy kijusson Rióba, a nyári olimpiára, melynek programjába 1924 után kerül vissza a rögbi, pontosabban annak hétfős változata, amelyet a doppingoló házaspár tagjai is űznek.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szóvivője, Ben Nichols pénteken jelentette be, hogy világszerte eddig egy híján száz sportoló bukott meg meldonium használata miatt, de neveket nem említett.

A véráramlást elősegítő szer rajta van az új, január 1. óta érvényes tiltólistán, ám ezt sokan figyelmen kívül hagyták, köztük Marija Sarapova teniszező. Az oroszok ötszörös Grand Slam-torna-győztese hétfőn jelentette be, hogy a januári ausztrál nyílt bajnokságon elvégzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott, meldonium jelenlétét mutatva ki a szervezetében. A meldonium szívgyógyszerként mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban. Hatása javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és mentális terhelhetőséget.


2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.

2021.01.02 16:49:51

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN

Az idei gálán Mediaworks-díjat kap a Pólósok pólósa és a két Kézisek kézise.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.

2020.09.12 19:42:11

Egyéb csapat KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. A világ egyik leggazdagabb és legprofibb női kézilabda-együttesénél belefért a különgép.