MTI
R. P.
2023.03.20 15:25 Frissítve: 2023.03.20 19:15

Konferencia: „Csanádi Árpád hihetetlen örökséget hagyott hátra”

„Csanádi Árpád hihetetlen örökséget hagyott hátra, nem véletlen, hogy munkásságát 1983-ban NOB Érdeméremmel ismerték el” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az egykori labdarúgó, legendás sportvezető és NOB-tag születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke is személyes élményeit elevenítette fel (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A MOB, a Magyar Olimpiai Akadémia, a Ferencvárosi Torna Club, a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola, valamint a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör által szervezett hétfői eseményen az MVM Dome-ban megjelent Csanádi Árpád özvegye, Katalin asszony és Árpád fia, valamint olimpiai bajnokok, a Nemzet Sportolói, többek között Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Kamuti Jenő és Martinek János.

 
Népsport: száz éve született Csanádi Árpád

Gyulay Zsolt felidézte Csanádi Árpád életútját, kiemelve, hogy a sportdiplomatát betegágyánál meglátogatta Juan Antonio Samaranch NOB-elnök, aki a temetésére is Magyarországra utazott 1983-ban.

„Én is Csanádi Árpád öröksége vagyok” – folytatta a gondolatmenetet Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, majd hozzátette, „halála előtt elintézte, hogy én legyek az utóda, a szobájába is beköltöztem. Érdekes, hogy ő is negyvenegy évesen jutott be a NOB-ba és én is. Hálás vagyok, hogy átvehettem az örökségét, nagy felelősséget kaptam tőle. Minden évben látogatom a sírját, és tudom, hogy figyel ránk, drukkol nekünk” – tette hozzá.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke is személyes élményeit elevenítette fel. Az első és legfontosabb közös pontnak nevezte, hogy mindketten imádták-imádják a Ferencvárost. Mint mondta, jól ismerte a Csanádi családot, az unoka, Zsófia pedig a klub munkatársa.

„Alázatosan végezte a munkáját, a Fradi focistájaként a pályán minden passza tűpontos volt. Ha egy mondatban összegezném pályafutását, életfilozófiáját, azt mondanám: Ne mi legyünk hangosak, hanem a sikereink!” – mondta az FTC elnöke.

 

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.