Kamion Eb: utólagos kizárások miatt Kiss harmadik a zárófutamon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.28. 20:20
null
Kiss Norbert elégedetten nyilatkozott a futamot követően (Fotó: Veres Viktor)
A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen, miután a verseny után az első két helyen célba érő pilótát megbüntették.

 

A 31 éves szombathelyi pilóta – a hétvégén előbb két második és egy harmadik helyet szerezve – a hetedik pozícióból vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion.

Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően hatodiknak lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janiec-kel, majd a cseh Jirí Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt, ám utóbb mindketten 30 másodperces büntetést kaptak, mivel a startnál átlépték a megengedett sebességet, így Kiss Norbert végül a harmadik helyen végzett.

„Úgy érzem, jól mentem, a kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni. Nagyon sok pontot szereztem ezen a hétvégén, ami rendkívül fontos az összetett harmadik hely megszerzése miatt. Ez a csapat számára is jelentős, mert a mostani még csupán az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz” – értékelt Kiss Norbert a futam után. Hozzátette, kihozta a maximumot a záró viadalból.

Kiss a mogyoródi hétvégén 46 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet a német Jochen Hahn 246 ponttal vezet.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen pedig 32 ezer néző látogatott ki a Hungaroringre.

KAMIONOS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HUNGARORING
A módosított végeredmény, 4. futam (11 kör, 48.191 km)
1. Adam Lacko (cseh, Freightliner)
2. Anthony Janiec (francia, MAN)
3. KISS NORBERT (Tankpool24-Mercedes)

A hétvégi futamok dobogósai
vasárnap

3. futam

1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. KISS 0.666 másodperc hátrány
3. Lacko 2.733 mp h.
szombat

2. futam

1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 mp h.
3. KISS 16.860 mp h.
1. futam

1. Hahn
2. KISS 2.219 mp h.
3. Smith 3.255 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik