Sportrádió: „Kelj föl, Pelé!” – Abraham Kleinen még most is számonkérik a büntetőt Brazíliában

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 11:05
null
Timea Majorová (balra), Harsányi levente, Abraham Klein és Risztov Éva beszélgetett Az Év Sportolója Gála előtt (Fotó: Sportrádió)
Mint beszámoltunk róla, a 89 esztendős Abraham Klein is a díszvendégek sorát gyarapítja a január 8-i (ma esti) M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán a budapesti Operaházban. Minden idők egyik legjobb labdarúgó-játékvezetője a Sportrádió Sportreggel című műsorának volt a vendége, ahol Risztov Évával és Harsányi Leventével beszélgetett.

 

„Én is Puskás akartam lenni – árulta el Abraham Klein, de rögtön hozzátette, hogy nem volt meg a tehetsége hozzá, ezért az ifi után abbahagyta a futballt. – Aztán véletlenül lettem bíró. Temesváron egy magyar játékvezetővel mentem egy amatőr meccsre. Ő a mérkőzésen eltörte a lábát, és mondta, vegyem át a sípot, vezessem le. Mondtam neki, nem ismerem a szabályokat. A meccs végén aztán a játékosok gratuláltak nekem, és mondták, jobb voltam, mint a másik bíró.”

„Nem egy nagy dolog megtanulni a szabályokat – fogalmazott. – Nem azokat kell tudni, hanem akinek van esze, az tud mit kezdeni velük.”

Többek között Pelének és Diego Maradonának is vezetett mérkőzést.

„Egy angol–brazilon Pelé beesett a tizenhatoson belülre, és kérte tőlem a tizenegyest. Amikor Brazíliában interjút adok, még most is mindig megkérdezik tőlem, hogy miért nem ítéltem büntetőt. Mindig mondom, mert nem volt tizenegyes. Pelének is mondtam: »Nincs tizenegyes, kelj föl!«”

Hozzáfűzte, hogy sok mérkőzést vezetett a brazil legendának, és büszke arra, hogy végül jó barátok lettek.

„A VAR nagyon jó dolog” – jelentette ki, de hozzátette, hogy azon változtatni kell, hogy a VAR miatt túl sokat áll a játék. Elmondta, hogy az ő idejükben mennyire nehéz volt felkészülniük a mérkőzésekre, hiszen akkoriban még nem volt segítségükre az internet.

Abraham Klein nagyon várja és nagyon büszke arra, hogy jelen lehet hétfő este Az Év Sportolója Gálán. Elképesztő történeteit ide kattintva hallgathatja meg!

Szintén díszvendég lesz és díjat ad át a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán Timea Majorová (Major Tímea) világhírű fitneszbajnok, aki szintén a Sportreggel című műsor vendége volt.

„Először hívtak meg a gálára, ami nagy megtiszteltetés” – árulta el a Los Angelesben élő Majorová.

Los Angelesben a sztárok körében is rendkívül népszerű fitnesztermet üzemeltet, amelyben üzlettársa volt a decemberben elhunyt Ryan O'Neal (a Love Story című film főszereplője), és a vendégkör tagja volt hosszú időn át Bruce Willis, Cindy Crawford, Liv Tyler, Harrison Ford, David Duchovny, Sarah Jessica Parker és Ben Affleck is. „Ben Affleck nagyon kedves, közvetlen” – mondta róla Majorová.

„Rám a sport, a fitnesz és a természet van gyógyító hatással. Nekem ez terápia” – szögezte le.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik