Kántor Sándor még mindig ugyanolyan maximalista, mint régen

Vágólapra másolva!
2008.01.16. 13:12
A Magyar Röplabda-szövetség hagyományos év végi szavazásán a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes Kométa-Kaposvár vezéregyéniségét, Kántor Sándort választották a 2007-es esztendő legjobb felnőtt férfi játékosává. A 36 éves röplabdázó idén is duplázni szerezte a somogyi gárdával, a nemzetközi porondon pedig a Közép-európai Liga döntőjébe jutás a célja.
Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem! Eleinte ez nehéz volt
Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem! Eleinte ez nehéz volt
Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem! Eleinte ez nehéz volt
Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem! Eleinte ez nehéz volt

Kántor Sándor. A világ számos országában jól csengő név! Legalábbis, a röplabdás szakmai berkekben. A mai napig megkeresik ajánlatokkal, hívják Olaszországba. Ugyan nem döntött, megy-e vagy sem, de a család erős kötelék. Talán már jobb itthon! A fiatalok felnéznek rá, de ő azt kérte, ne kíméljék, nehezítsék meg a dolgát. Ígérte, ő is ezt teszi majd velük!

– Azt hallani, hogy Kántor Sándor a másodvirágzását éli. Mit szól ehhez?
– Erre azt tudom mondani, hogy tévednek. Ez még mindig az első, csak hosszan tart.

– Úgy gondolom, a jelző feltételez egy hullámvölgyet, ám az ön esetében ez nemigen volt jellemző…
– Így gondolom én is. Az elmúlt évek alatt, amire azt mondhatom, a csúcson vagyok, nem éreztem, hogy nagyon elfáradtam volna. És ezután is arra fogok törekedni, hogy minél hosszabb ideig tudjak ezen a szinten játszani! Hívnak a mai napig is az olaszokhoz, s ez megerősít abban, hogy jól gondolkodom!

– Volt egy idő, amikor azt mondta, most már nem megy sehova, hazajött, elég volt a vándorlásból. Mégis meggondolná magát?
– Nem tudom. Bármi lehet, lebegős a téma, de a legfontosabb szempont, hogy családomnak jó legyen!

– Mit lát a saját játékában? Milyen erényeket és hibákat tud felsorolni?
– Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem! Eleinte ez nehéz volt. Sok mindenben el voltunk maradva. Mostanra javult a helyzet, például egy nagyon jó kondicionálóterembe tudunk járni, ez nagyon fontos. Egy olyan programmal dolgozunk, amit korábban az olasz edzőmmel hoztunk össze; a mai napig rendszeresen konzultálunk ilyen ügyekben. Örülök, hogy tavaly jól szerepeltünk, de mentek el tőlünk, s őket pótolni kellett!

– Ez van a csapattal, de mi van önnel?
– Velem? Még mindig ugyanolyan maximalista vagyok, mint régen: mindig megpróbálom a létező legtöbbet kihozni magamból Ennek megfelelően készülök, edzek! Fizikailag jól vagyok, s ez az egyik legfontosabb elem.

– Jelenleg két korosztály játszik önnel a csapatban. Hogyan viszonyulnak egymáshoz?
–Tisztelnek, de megmondtam nekik, hogy igyekezzenek a dolgomat megnehezíteni, hogy utána én is ugyanígy tehessek velük. Ne kíméljenek az edzésen! Úgy érzem, hogy életkortól függetlenül egyben azonosak vagyunk: minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk!

– Ha tizenhét, tizennyolc éves lehetne most és itt, mit csinálna másként?
– Talán azt erőltetném, hogy az itthon játszott nemzetközi meccseket a vendégcsapat országának tévéje is adja; mindenképpen a médiát „támadnám” meg, vele erősíteném a kapcsolatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik