B. D. K. 2020.09.24 14:14 Frissítve: 2020.09.24 14:55

Szuperkupa: így juthat el a Puskás Arénához

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos Facebook-oldalán szólította meg a 21 órakor kezdődő európai Szuperkupa-mérkőzésre kilátogató szurkolókat.

A csapatok már felkészültek az ütközetre (Fotó: Szabó Miklós)

 

Szeptember 24-én mintegy húszezer szurkoló előtt rendezik meg a Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában. A biztonság és a résztvevők egészségének védelme érdekében több szabályt is lefektetett az MLSZ:

A Puskás Arénába való belépéskor mindenkinek kötelező testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37.8 C vagy afölötti testhőmérséklettel nem lehet belépni a stadionba). Az orrot és szájat eltakaró maszk használata mindenki számára kötelező lesz a stadion területére való belépés után, az arénában történő mozgásnál. A szurkolóknak a lelátón és a stadion területén tartaniuk kell a 1.5 méteres távolságot a több szurkolótól. A stadionban a kivetítőkön folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat a járványügyi előírásokról, információkról.

A mérkőzésre érvényes jeggyel rendelkezők szeptember 24-én 16 órától másnap hajnali 2 óráig díjmentesen használhatják Budapesten a BKK járatait. A mérkőzést megelőzően az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos az ilyenkor szokásosnál sűrűbben 3-4 percenkénti követéssel közlekedik, és sűrűbben közlekednek a Thököly úti gyorsjáratok is. A mérkőzés végéhez igazodva szükség szerint meghosszabbított üzemidővel közlekedik az M2-es, az M4-es metró, az 1-es villamos. Minden, a Thököly úton közlekedő autóbusz megáll a Reiner Frigyes park megállóhelyen és a Stefánia út/Thököly út csomópontnál.

Az Arénát övező utakat – a Dózsa György utat, a Stefánia utat, az Ifjúság útját és a Verseny utcát – a stadion környékén a közúti forgalom elől lezárják, egyúttal teljes szélességben megnyitják a gyalogosforgalom számára. A stadion nem rendelkezik parkolóhelyekkel, és az aréna környékén is csak korlátozott számban lehet majd gépkocsival várakozni.

 

 

Népszerű cikkek

2020.10.29 23:21:06

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem nyeretlen kétévesek futjáka derbit.

2020.10.29 10:11:50

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Ritka kontraszt: 35 perc teljes hazai bénultság, a végén majdnem fordítás • Tokmac idénye egészen különleges.

2020.10.28 20:00:21

Bajnokok Ligája T. D.

Morata három meg nem adott gólt szerzett • Demiral a végén piros lapot kapott.