BL: vádat emeltek a két legdurvább római ultra ellen

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 13:40
null
Ezúttal nem a csapatok buszát támadták meg az ultrák (Fotó: AFP)
Vádat emeltek azzal a két olasz szurkolóval szemben, aki kedden súlyosan bántalmazott egy angol drukkert a Liverpool FC–AS Roma labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

 

 

A két férfi – a 20 éves Filippo Lombardi és a 29 éves Daniele Sciusco – egy videofelvétel szerint feketébe öltözve támadta meg áldozatát az Anfield Roadon. Az angol sajtó értesülései szerint kalapácsot és kést is használtak, áldozatuk kritikus állapotban került kórházba.

„Úgy tudjuk, az áldozat a testvérével érkezett Liverpoolba a mérkőzésre, és belekeveredett a két rivális tábor összecsapásába” – nyilatkozott az egyik nyomozó.

A támadókat az eset után őrizetbe vették, majd csütörtökön Lombardit közrendet megzavaró erőszakos cselekmény elkövetésével, sérülés okozásával és súlyos testi sértéssel, míg Sciuscót közrendet megzavaró erőszakos cselekmény elkövetésével vádolták meg. A két római szurkolónak már csütörtökön meg kell jelennie a bíróság előtt.

Olasz források szerint rajtuk kívül még legalább hét embert (három olaszt és négy angolt) letartóztattak, egyiküket azzal vádolják, hogy egy tompa tárggyal részt vett az utcai csetepatéban, de akadt olyan is, akit kokain birtoklása miatt kapcsoltak le.

A BL-elődöntő első mérkőzését 5–2-re nyerte meg a Liverpool.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik