BL: nagy a bizonytalanság Reus körül; Conte nem épít falat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.04. 21:36
null
Marco Reus kapott egy rúgást a Wolfsburg elleni bajnokin (Fotó: AFP)
Egyelőre a második helyért csatázik a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában két korábbi BL-győztes, a Dortmund és az Internazionale; a hazája bajnokságában egyaránt második helyen álló két csapat keddi, németországi összecsapásának győztese nagy lépést tesz a továbbjutás felé.

 

„Egyvalami biztos: nagyon, de nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerjünk – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Lucien Favre, a Dortmund vezetőedzője. – Támadásban és védekezésben egyaránt a topon kell lennünk, az életveszélyes ellencsapásaikat csírájában kell elfojtanunk. Nem tudom még, hogy ismét három védővel játszunk-e, még azt sem tudom, milyen hadrendben lépünk pályára, és legfőképpen azt nem tudom, Marco Reus vállalhatja-e a játékot. Ez utóbbi kérdésre lehet, hogy csak az utolsó pillanatokban lesz válaszunk.”

Julian Brandt mindenesetre reménykedik a hétvégi bajnokin sérülés miatt lecserélt Reus pályára lépésében, mert – mint hétfőn is kijelentette – imád vele együtt futballozni. Ami pedig az esélyeket illeti:

„Egyetlen cél lebeg előttünk: győzni kell. Más szóba sem jöhet. Idehaza mindig nagy segítséget jelent a szurkolótáborunk, vertünk már itt meg nagyon jó csapatokat, úgyhogy most is önbizalommal telve lépünk pályára” – fogalmazott a középpályás.

„Aki arra számít, hogy védekezésre rendezkedünk be, tévúton jár – ezt már Antonio Conte, az Inter vezetőedzője jelentette ki hétfőn. – Ha a védekezésre összpontosítanánk, azzal a Dortmund kezére játszanánk. Mindegy, hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára, az erősségeink és a gyengeségeink ugyanazok.”

Két héttel ezelőtt nagy csatát vívtak a felek, és bár az első félidő derekától vezetett az Inter, győzelme (2–0) csak a 89. percben született második góllal vált biztossá.

„Hazai pályán elég jók voltunk ahhoz, hogy legyőzzük a Dortmundot, de pontosan tudjuk, milyen nehézségek várnak ránk – folytatta az olasz hadvezér. – Egy erős, évek óta a Bajnokok Ligájában edződő csapat lesz az ellenfelünk, amelynek közönsége nagyon ért ahhoz, hogy magával ragadó légkört teremtsen. Forró lesz a hangulat, nagy odafigyelésre és önfegyelemre lesz szükségünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ – a keddi program

F-CSOPORT
18.55:
Barcelona (spanyol)–Slavia Praha (cseh) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Dortmund (német)–Internazionale (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 3 2 1 4–2 +2 7
2. Internazionale 3 1 1 1 4–3 +1 4
3. Borussia Dortmund 3 1 1 1 2–2 0 4
4. Slavia Praha 3 1 2 2–5 –3 1

E-CSOPORT
21.00:
Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Liverpool (angol)–Genk (belga) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
18.55:
Zenit (orosz)–RB Leipzig (német) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Olympique Lyon (francia)–Benfica (portugál)
H-CSOPORT
21.00: Chelsea (angol)–Ajax (holland) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Valencia (spanyol)–Lille (francia)

Csoportállások itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik