nemzetisport.hu 2018.04.04 20:36 Frissítve: 2018.04.04 21:28

BL: a Pool-szurkolók tönkretették a Man. City csapatbuszát

Nem érkezett nyugodt körülmények között a Premier League-et vezető Manchester City csapata a Liverpool stadionjához: hazai szurkolók egy csoportja megdobálta a City csapatbuszát a felek szerda esti Bajnokok Ligája-negyeddöntője előtt. A „vörösök” rajongói olyan nagy kárt tettek a járműben, hogy teljesen tönkrement, és nem lehet visszamenni vele Manchesterbe. A Liverpool azóta hivatalos közleményben kért elnézést a károkozás miatt.

Ez a fogadtatás nem sikerült szívélyesre (Fotó: AFP)

 

Ahogy a hazai meccsek előtt szokás, több száz szurkoló gyűlt össze az Arkles Pub előtt, amely nagyon közel esik a Liverpool stadionjához. A rajongók köszöntötték az itt elhaladó csapatukat, azonban az, hogy az ellenfél is ezen az útvonalon érkezett, már kevésbé nyerte el a tetszését néhány fanatikusnak.

Tojásokkal, palackokkal dobálták a buszt a rajongók – be is törték az ablakokat –, a jármű eleje és oldala sérült meg súlyosan. A kár miatt Manchesterből új buszt kellett küldeni a meccset követő visszaútra Pep Guardiola csapatának. Az UEFA illetékesei a helyszínre érkeztek, már vizsgálják az esetet.

Jürgen Klopp még a találkozó előtt elnézést kért az eset miatt, ahogy a Liverpool hivatalos közleményt is kiadott, amelyben elítéli a károkozást, és szükség esetén segítséget ígér a manchesterieknek.

A Liverpool közleménye

  

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.