M. D. 2021.12.13 11:55 Frissítve: 2021.12.28 16:05

BL: ugrott a PSG–MU párharc, újra kell sorsolni a nyolcaddöntőt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását: a történet azonban nem alakult zökkenőmentesen. A sorsolást egy furcsa, a szövetség által a gép hibájának titulált baki miatt meg kellett ismételni. Az első, elrontott etap két slágerpárharcot a Paris Saint-Germain és a Manchester United, valamint az Atlético Madrid és a Bayern München találkozóját hozta ki. Végül viszont az egész procedúra megismétlése mellett döntöttek...

 

Elkészült a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítása (Fotó: AFP)

 

BAJNOKOK LIGÁJA, 2021–2022
EZ LEHETETT VOLNA A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
FC Salzburg (osztrák)–Liverpool FC (angol)
Internazionale (olasz)–Ajax (holland)
Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)
Chelsea (angol)–Lille OSC (francia)
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

Kellemetlen bakit követett el az UEFA a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán: a párosítások elkészítésénél segédkező korábbi orosz válogatott támadó, Andrej Arsavin – önhibáján kívül – a Manchester Unitedet húzta ki a Villarreal mellé a második párban, pedig e két csapat nem kerülhetett össze egymással, mert azonos csoportból jutottak be a legjobb 16 közé. Giorgio Marchetti főtitkár-helyettes arcán lehetett látni, majd’ megüti a guta. A hiba végül az egész sorsolás megismétléséhez vezetett, ám ezt kora délután még nem lehetett tudni, a szervezők, mentve a menthetőt az első sorsolást végigcsinálták a hiba ellenére is. Ahol aztán a következők történtek...

Az Európa-liga címvédője, azaz a bakiban főszereplő Villarreal a másik manchesteri sztárcsapatot, a Cityt kapta.

A sorsolás ezt követősen sem folytatódott problémamentesen: Michael Heselschwerdt, az UEFA versenyigazgatója a kellemetlen közjátéktól annyira megzavarodhatott, hogy a következő párosításnál a Manchester United nevét tartalmazó golyót nem tette bele abba a küblibe, amelyből az Atlético Madrid kapott ellenfelet – holott e két csapat összekerülhetett volna. Az Atlético mellé a Bayern Münchent sorsolták ki.


A nyolcaddöntő slágerpárharca a Paris Saint-Germain és a Manchester United össecsapás lehetett volna, így Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül csak egyikük juthatott volna be a legjobb nyolc közé csapatával.


Megint egymás ellen… 


Az Atlético Madrid és a Bayern München mérkőzései szintén pikáns csatát ígért.

A Liverpool a Salzburgot, a címvédő Chelsea a leggyengébbnek (vagy inkább a legkevésbé erősnek) vélt csoportgyőztest, a Lille-t, a Juventus a lisszaboni Sportingot kapta ellenfélül. Az Inter nem számíthatott könnyű párharcra az Ajax ellen – de végül minden repült.

Az új sorsolás eredménye itt olvasható!

ELŐZMÉNYEK ÉS A SORSOLÁS MENETE

A sorsolás menete nem változik a korábbi években megszokotthoz képest: a csoportelsők a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet, de az azonos csoportból továbbjutók, illetve az egy országbeliek a legjobb 16 között még nem párosíthatók össze. A visszavágókat minden esetben a kiemelt csapat, vagyis a csoportelső játszhatja hazai pályán.

A csoportelsők: Manchester City (angol), Liverpool (angol), Ajax (holland), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Manchester United (angol), Lille (francia), Juventus (olasz)
A csoportmásodikok: Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), Sporting CP (portugál), Internazionale (olasz), Benfica (portugál), Villarreal (spanyol), Salzburg (osztrák), Chelsea (angol) 

AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ HIVATALOS LABDÁJA


2022.05.07 23:58:40

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A döntő azonban még hátravan. És ha széles e futballvilágon említeni kellene egy klubot, amelynek patinája, hírneve, kultusza, mítosza a Realhoz mérhető, én elsőként a Liverpoolt mondanám.

2022.05.06 23:51:38

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. És már érkezett is az ejnye-bejnye Nyonból. Remélhetőleg nem több ennél, de hogy nem bagatellizálható kihágásról lehet szó, az is jelzi, hogy a felszólítás nyomán Kovács játékvezető sürgősen törölte az egyik közösségi portálon közzétett képeket, illetve a hozzájuk társított, kétnyelvű – magyar és román – szöveget.

2022.05.04 23:00:41

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Méltán beszélhetünk Klopp-korszakról, amelynek a mostani idény csak egy állomása.

2022.05.03 20:31:54

Bajnokok Ligája BACSINSZKI ÁDÁM (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A remekül kezdő spanyolok a szünetig ledolgozták kétgólos hátrányukat, a fordulás után viszont a Klopp-csapat bizonyította klasszisát.