Bajnokok Ligája: provokatív plakátok miatt bírságot kapott a Celtic

Vágólapra másolva!
2022.10.11. 13:36
null
A Celtic szurkolói szidták a brit koronát, az UEFA 15 ezer svájci frankos büntetést szabott ki a klubra (Fotó: AFP)
Provokatív és britkirályság-ellenes plakátok kifüggesztése miatt kapott bírságot a Celtic labdarúgócsapata – írja az MTI.

A II. Erzsébet brit királynő halála után kevesebb mint egy héttel, szeptember 14-én, Varsóban rendezett Sahtar Doneck elleni, 1–1-gyel végződő Bajnokok Ligája-mérkőzésen a skót együttes szurkolói több sértő feliratot akasztottak ki. Az egyiken obszcén szóval sértegették a brit koronát, a másikon pedig attól a Michael Fagantől „kértek elnézést veszteségei miatt”, aki még 1982-ben betört az uralkodónő hálószobájába a Buckingham-palotában.

Az európai szövetség (UEFA) kedden úgy döntött, hogy a Celticnek 15 ezer svájci frankot (6.6 millió forint) kell fizetnie sporteseményhez nem illő megnyilvánulásokért.

A skótoknak volt már egy másik pénzbüntetésük az idényben: a szeptember 6-i, Real Madrid elleni hazai BL-összecsapáson pirotechnikai eszköz használatáért 4250 frankos (1.9 millió forint) bírságot kaptak.

A Celtic kedden (ma) a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipziget fogadja a BL csoportkörének negyedik fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik